3FM nieuws
KRO-NCRV

Dirk Kuyt over zijn rijke voetbalcarrière en de Oranjeselectie van nu

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Dirk Kuyt over zijn rijke voetbalcarrière en de Oranjeselectie van nu

3FM-dj's Barend en Wijnand spraken deze week al met André Ooijer, Wim Kieft en Royston Drenthe, maar de meest waardevolle Oranjespeler ooit, Dirk Kuyt, kon niet achterblijven. Kuyt vertelde o.a. over zijn carrière bij Oranje en zijn blik op de huidige selectie.

Een rijke interlandcarrière

Toen Dirk gevraagd werd naar zijn mooiste herinneringen bij het Nederlands elftal, vertelde hij over de bijzondere gevoelens die het volkslied bij hem opriepen. "Als je het volkslied hoort, komen al die mooie herinneringen naar boven. Ik heb zoveel prachtige eindtoernooien meegemaakt. Het feit dat je voor je land mag uitkomen, geeft elke keer weer kippenvel."

Hij noemde met name de finale van het WK 2010 tegen Spanje als een van de pijnlijkste momenten, maar ook als een bewijs van hoe dicht Nederland bij de wereldtitel was. "Het moment van de finale tegen Spanje, we hadden echt het gevoel dat we wereldkampioen konden worden. Dat doet wel het allermeest pijn."

Trots op zijn voetbalcarrière

Kuyt blikte met trots terug op zijn carrière. "Ik kijk meer terug met een trots gevoel en vooruit op de toekomst dan dat ik het heel erg mis. Ik ben supertrots op al die mooie momenten die ik heb meegemaakt." Met vijf eindtoernooien en 104 interlands is Kuyt een van de meest ervaren spelers die Nederland heeft voortgebracht.

Vergelijking met de selectie

In het huidige Nederlands elftal ziet Kuyt zichzelf als een type Dumfries, een speler die zowel verdedigend als aanvallend werk verricht en op belangrijke momenten doelpunten maakt. "Ik geniet heel erg van de voorhoede van het Nederlands elftal. Misschien ben ik wel meer een type Dumfries, iemand die blijft gaan en zowel verdedigend als aanvallend werk doet."

Video niet beschikbaar

Niks missen van 'Barend en Wijnand: Plankgas achter Oranje aan'? Houdt dan het liveblog in de gaten of volg alles via het speciale uitzendkanaal.

Ster advertentie
Ster advertentie