3FM nieuws

Beyoncé spreekt steun uit voor Presidentskandidaat Kamala Harris

foto: ANP/Erin Schaff
  1. Nieuwschevron right
  2. Beyoncé spreekt steun uit voor Presidentskandidaat Kamala Harris

Afgelopen zaterdag kondigt Amerikaanse President Joe Biden aan dat hij niet voor een tweede term campagne gaat voeren. Hij draagt de fakkel dan ook meteen over aan zijn huidige vice-president Kamala Harris, die bij de aankondiging het nummer 'Freedom' van Beyoncé opzette. Nu heeft de zangeres laten weten dat Harris deze voor de gehele campagne mag gebruiken als lijflied.

'Freedom'

Het nummer is erg passend voor alles waar Kamala Harris voor staat. 'Freedom' heeft een krachtige boodschap tegen racisme en onrecht, twee onderwerpen die Harris nauw aan het hart liggen. Het kan ook niet anders, want stel dat Kamala Harris wint, dan is zij de allereerste vrouw van kleur die de Verenigde Staten mag leiden.

Hoewel Beyoncé haar steun voor Harris nog niet expliciet heeft uitgesproken, is deze toekenning van het nummer (waar ze normaliter heel zuinig mee is) al een grote stille boodschap. Ook is het nummer een krachtige reminder voor Harris zelf: "I'ma keep on runnin' / 'Cause a winner don't quit on themselves".

Beyoncé en voormalige kandidaten

Harris is niet de enige Presidentskandidaat die de steun van Beyoncé op één of andere manier heeft ontvangen. Ook Barack Obama, de eerste mannelijke president van kleur, werd volmondig gesteund door de zangeres. Zo zong zij het Amerikaanse volkslied toen Obama werd geïnaugureerd in 2013, en heeft ze luidkeels de campagne van Hillary Clinton gesteund in 2016.

Zeker over haar steun voor Clinton sprak ze uit dat ze "wil dat mijn dochter opgroeit in een land waar een vrouw de baas is, zodat ze weet dat de mogelijkheden oneindig zijn." De exacte reden waarom ze Harris de track heeft toevertrouwd laten ze beiden in het midden, maar het is een sterke boodschap om door te geven aan de stemmers.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie