3FM nieuws

Snoop Dogg wordt Olympische vlamdrager in Parijs

foto: Snoop Dogg op X
  1. Nieuwschevron right
  2. Snoop Dogg wordt Olympische vlamdrager in Parijs

Met een gigantische grijs op zijn gezicht brengt de Californische rapper het goede nieuws: hij is geland in Parijs en zal komende vrijdag, tijdens de openingsceremonie, de vlam dragen voordat deze officieel wordt aangestoken in Saint-Denis.

Traditie

Elke Olympische Spelen wordt er vuur aangestoken in Olympia, de geboorteplek van de spelen. Deze wordt vervolgens door verschillende atleten gedragen naar de nieuwe locatie van de spelen. Voor de spelen in Duitsland in 1936 ontstond de estafettetraditie, maar wist je ook dat het Olympisch Vuur is bedacht door een Nederlander?

Zo'n honderd jaar geleden wilde architect Jan Wils, die het Olympisch Stadion in Amsterdam ontwierp, dat heel Amsterdam de vlam overdag en 's nachts kon zien. Deze 46 meter hoge Marathontoren werd een toonaangevend beeld voor de Spelen opgeleverd, en zijn nu op elke locatie waar ze worden gehouden onmisbaar.

Snoop Dogg

De vlam is al bijna honderd dagen onderweg naar Parijs. Verschillende atleten hebben deze al in hun handen gehad en binnenkort komt deze aan in Frankrijk. Ergens in de laatste etappe van de estafette zal Snoop Dogg de vlam dragen.

Naast zijn vlammendragen, blijft Snoop Dogg de gehele Spelen in Parijs. Dit doet hij voor de Amerikaanse televisiezender NBC, waar hij commentaar zal geven op de Spelen. Hij heeft sowieso al een voorliefde voor sport, aangezien hij een hele eigen American Football-league heeft opgericht voor jongeren. Maar daarnaast is hij ook een enorm charismatisch en grappig persoon, waardoor hij ook een flinke dosis humor mee zal nemen met zijn commentaar.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie