3FM nieuws
AVROTROS

De gekste groepsnaam van Nederland: Het verhaal achter "Zaad van 1 Maat"

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. De gekste groepsnaam van Nederland: Het verhaal achter "Zaad van 1 Maat"

Vanochtend waren 3FM-dj's Sophie Hijlkema en Mart Meijer opzoek naar de gekste WhatsApp-groepsnaam tijdens het spel 'Ik zie, ik zie'. In de zoektocht naar de meest bizarre groepsnamen kwam een luisteraar Casper met iets opmerkelijks: “Zaad van 1 Maat.” Wat eerst misschien klinkt als een grappige groepsnaam blijkt het nog waar te zijn ook!

Iedere ochtend krijg je bij 'Ik zie, ik zie' de opdracht om ergens een foto van te maken of een voice-memo op te nemen. Vanochtend was de uitdaging als volgt: wie heeft de gekste groepsnaam? De reacties stroomden binnen, met grappige en vreemde namen als 'de Balzac Bro's' en 'Heb je daar nog een zalfje voor?', maar één naam sprong eruit: "Zaad van 1 Maat."

Onthulling

Luisteraar Casper die deze naam instuurde, onthulde het verhaal achter de naam. Casper heeft lesbische ouders en is verwekt met behulp van een donorvader. Wat aanvankelijk een onbekende donor was, leidde uiteindelijk tot de ontdekking van meerdere halfbroers en -zussen. “Zaad van 1 Maat” is de WhatsApp-groep waarin Casper en zijn vele halfbroers en -zussen contact onderhouden. Tot op heden heeft Casper maar liefst dertig halfbroers en -zussen ontdekt, allen verwekt door dezelfde donor.

De groep begon toen één van zijn halfzussen contact opnam via Facebook. Sindsdien is het aantal groepsleden blijven groeien. Casper beschrijft hoe er direct een klik ontstond in de groep, ondanks dat ze elkaar pas net leerden kennen. Ook delen sommige van hen opvallende uiterlijke overeenkomsten, zoals zijn oudere broer die sprekend op hun donorvader lijkt.

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie