3FM nieuws

Joost Klein wordt niet meer vervolgd in Zweden

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. Joost Klein wordt niet meer vervolgd in Zweden

Na een maandenlange rechtszaak rondom zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival, en de situaties die zich achter de schermen heeft voorgedaan, is het einde daar. Joost Klein zal niet worden vervolgd, waardoor de procedure tot een eind komt. Wat houdt dit precies in?

Gesloten

"Vandaag wordt het onderzoek gesloten omdat niet bewezen kan worden dat de daad voor echte angst heeft gezorgd en dit de intentie van de man was", laat aanklager Fredrik Jönsson weten. Hoewel dit complex klinkt, komt dit neer op te weinig bewijs.

Het zal dus nooit naar buiten komen wat er precies is gebeurd achter de schermen van het Songfestival, behalve dat Joost met een beweging naar de camera het apparaat ook echt raakte. Jönsson laat weten dat het incident te snel gebeurde, en dat de verhalen van beide kanten en getuigen niet overeenkomen. Dan wordt het lastig om te ontdekken wat er is gebeurd.

AVROTROS

Ook na het sluiten van de vervolging is het nog niet duidelijk hoe de toekomst van het Songfestival eruit komt te zien. Omroep AVROTROS weet nog niet of zij volgend jaar verantwoordelijk willen zijn voor de Nederlandse inzending, en hebben nog geen publieke reactie ontvangen van de EBU op hun klachten. In september maken zij een definitieve keuze of ze wel of niet meedoen in 2025.

In Zwitserland zijn de voorbereidingen volop bezig. Momenteel kiezen zij de host-stad uit, waar het Songfestival daadwerkelijk plaats zal vinden. En veel landen hebben zich al aangemeld voor de volgende editie. Het is dus maar even afwachten hoe deze eruit komt te zien.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie