3FM nieuws
NTR

Black Cadmium stopt (maar niet helemaal)

foto: Black Cadmiumfoto: Black Cadmium
  1. Nieuwschevron right
  2. Black Cadmium stopt (maar niet helemaal)

Droevig nieuws is ook nieuws, helaas. In The Beat van zaterdag 31 augustus kondigde Black Cadmium na veel gesprekken met elkaar gevoerd te hebben aan niet meer samen verder gaan. En dat terwijl het Rotterdamse DJ- en producers-duo zo hard aan de weg aan het timmeren was en het de laatste jaren goed aan het doorzetten is.

Geen ruzie

Nee, geen ruzie, maar een bekend probleem onder muzikanten. Mike Richards liet aan Justin weten dat hij niet verder kan draaien door de gevolgen van tinnitus. Absoluut geen makkelijke keuze, maar hij loopt hier al een aantal jaar mee rond en het is niet langer houdbaar. Wanneer Mike in het weekend draait, kan hij daar zo tot donderdag van platliggen.

Joginda Macknack

Het is niet alleen voor Mike een lastige ontwikkeling. Ook voor zijn wederhelft Joginda Macknack, die zelf geen last heeft van tinnitus, doet deze keuze ontzettend pijn. Het duurde even totdat het bij hem doordrong. Maar natuurlijk begrijpt hij Mike zijn keuze wel. Het is niet mogelijk om zo door te gaan. Het lukt Mike niet meer om zich te houden aan de klassiekers: rust, reinheid, regelmaat. Terwijl hij dát nou juist nodig heeft.

Is dit het einde van Black Cadmium?

Maar, is dit dan het einde van Black Cadmium? Nee, zeker niet! Joginda gaat gewoon nog door, ook onder dezelfde naam. Op die manier houden ze de legacy hoog en gaat de reis waar ze samen aan zijn begonnen gewoon verder.

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie