3FM nieuws

3FM stuurt de eerste Nederlandse act naar ESNS

foto: Spotify Personal Trainer
  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM stuurt de eerste Nederlandse act naar ESNS

3FM stuurt de band Personal Trainer als eerste Nederlands act naar Eurosonic Noorderslag (ESNS). Het festival vindt elk jaar plaats in Groningen en is belangrijk voor opkomende artiesten in Europa. Op dit festival kunnen zij namelijk laten zien waarom zij de nieuwe Dua Lipa, Joost of Fontaines D.C. zijn.

Jaarlijks vindt in Groningen het belangrijkste conferentie en showcase festival van Europa plaats: Eurosonic Noorderslag. Het is naast een leuk feestje ook een belangrijke plek voor festivals, concertzalen en poppodia om hun line-up te kiezen. ESNS is een belangrijk onderdeel geweest voor de carrière van verschillende artiesten, zoals Dua Lipa.

Wie is Personal Trainer?

De band kenmerkt zich door een eigen energiek geluid geïnspireerd door de jaren '90. De optredens van Personal Trainer zijn dynamisch. Eerder was de band al 3FM Talent en nu stuurt 3FM Personal Trainer als eerste act naar ESNS!

Personal Trainer is de band die gevormd is rondom frontman Willem Smit. Willem kun je kennen van onder andere in Canshaker Pi en Palio Superspeed Donkey. De rest van de bandleden wisselen, de band bestaat dus elke keer uit een andere formatie. Frontman Willem zegt hierover: "Omdat we niet heel veel repeteren én er elke keer een andere samenstelling is, houden we het spannend."

Vorige maand bracht Personal Trainer hun nieuwe album Still Willing uit. Op dit album staat onder andere het nummer 'Round' wat regelmatig op 3FM te horen is. Ook heeft Vera de bandleden van Personal Trainer geïnterviewd, dat interview check je hieronder!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Opkomende artiesten een podium geven

Het festival ESNS duurt vier dagen en heeft als doel om de bezoekers nieuwe Nederlandse en Europese muziek te laten ontdekken. Het festival wordt bezocht door belangrijke mensen in de muziekindustrie, zij bepalen welke namen we zien op de line-up. Artiesten die opvallen op ESNS kunnen maar zo een hele volle festival zomer gepland krijgen.

Ster advertentie
Ster advertentie