3FM nieuws

Waar wordt P. Diddy voor aangeklaagd? Alle feiten op een rij

foto: ANPfotofoto: ANPfoto
  1. Nieuwschevron right
  2. Waar wordt P. Diddy voor aangeklaagd? Alle feiten op een rij

Wel 120 aanklagers melden zich bij het adres van Sean Combs, artiestennaam P. Diddy, om hem te beschuldigen van seksueel misbruik, mishandeling en nog veel meer. Dit volgt zijn arrestatie in New York op 16 september 2024 voor afpersing, mensenhandel en het vervoeren van personen voor sekswerk. Er zijn veel complottheorieën over de mensen die betrokken zouden zijn bij deze operaties. P. Diddy's feesten stonden bekend als enorm exclusief en extravagant, waardoor er dus veel celebrities op af kwamen. Maar wat weten we nou zeker over deze zaken? Hier lees je de feiten over de beschuldigingen richting Sean Combs.

De opkomst van de hiphopmogul

Sean Combs begint in 1993 zijn eigen platenlabel genaamd Bad Boy Records. Dit bouwt hij uit tot een van de grootste hiphoplabels in Amerika, met als meest bekende artiest Notorious B.I.G. Na het succes van het label gaat Combs ook zelf muziek maken. De artiestennaam Puff Daddy komt tot leven, en hij debuteert met 'Can't Nobody Hold Me Down' in 1997.

In 2002 is P. Diddy zijn naam groot genoeg om het tv-programma Making The Band te presenteren bij MTV. Hier begeleidt hij beginnende artiesten die een hiphopgroep moeten vormen. Ook dit programma wordt een succes, en verschillende artiesten die meedoen aan het programma tekenen later voor Bad Boy Records.

Uitbreiding van Diddy's imperium

Diddy gaat aan de slag met het uitbreiden van zijn zakenleven buiten de muziekindustrie. In 2004 wint zijn kledingbedrijf Sean John allerlei prijzen, in 2007 brengt hij Ciroc vodka op de markt en in 2013 richt hij Revolt TV op. Uiteindelijk bereikt hij hier de status van miljardair mee, in 2022.

In deze eerste periode van groei kwam Combs tot het podium om enorme feesten te organiseren. De feesten worden berucht over de hele wereld, en er speelt zich van alles af. Geruchten rondom deze feesten zijn er volop, maar er komt weinig concreets naar buiten over wat er zich afspeelt. Je hoort in de laatste aflevering van De Machine meer over zo’n feest, waar Joost van Bellen bij was. Hij vertelt hoe een leuke herinnering nu toch een nare nasmaak heeft.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

White parties

De bekendste feestjes van P. Diddy waren zijn zogenaamde White Parties, genoemd naar de strikte dresscode. De feestjes waren erg exclusief en de gasten bestonden voornamelijk uit grote namen uit de muziekindustrie en mensen die een belangrijke status in de samenleving hadden, zoals multimiljonairs. De eerst White Party werd gehouden in 1998 in de Hamptons, New York. In 2009 vond de laatste editie van deze gelegenheid plaats in Beverly Hills.

Daarnaast staat Diddy ook bekend om zijn freak offs, feesten die een hele andere en duistere inhoud hadden. Bij freak offs werden er sekswerkers gevraagd voor feesten die soms dagen lang konden duren. Over deze feesten is veel controversie, omdat een deel van de aanwezigen beweert niet vrijwillig mee te hebben gedaan.

Cassie Ventura

Een van de eerste aanleidingen voor de recente commotie rondom P. Diddy is de aanklacht van Cassie Ventura, die in 2005 tekende bij Bad Boy Records en ook een relatie had met Diddy in de volgende periode. Deze relatie duurt tot 2018, wanneer Cassie besluit weg te gaan bij Combs.

5 jaar later klaagt Ventura Diddy aan voor jarenlange mishandeling en seksueel misbruik. De dag erop trekt ze de zaak weer terug na een schikking. Een jaar later, op 17 mei 2024, komen er beelden vrij van Combs die Ventura mishandelt in een hotel. Dit spoort meerdere vrouwen aan om Combs aan te klagen, allemaal met seksuele mishandeling als aanklacht.

Criminele organisatie

Tijdens deze zaak rondom Ventura worden er ook 2 huizen van Combs overvallen door de Amerikaanse Homeland Security op 25 maart 2024. Op 16 september wordt Diddy ook daadwerkelijk opgepakt in New York. Het gaat om afpersing, mensenhandel en het vervoeren van personen voor sekswerk volgens de federale aanklacht.

Lijst met celebrities

Op het internet gaan verschillende lijsten rond met namen van artiesten die een connectie zouden hebben met P. Diddy. Het is nog onduidelijk wat er precies gebeurde op de feesten van P. Diddy en in hoeverre deze bekende muzikanten een verband hebben met de misdaden waarvoor P. Diddy wordt aangeklaagd. Artiesten die op de zogenaamde lijst staan worden massaal ontvolgd op sociale media. Zo is Beyoncé een groot aantal volgers verloren, vanwege haar mogelijke connectie met P. Diddy.

Nieuwe aanklachten

Gisteren kwam naar buiten dat P. Diddy door nog eens 120 mensen wordt aangeklaagd vanwege seksueel misbruik. De advocaat de slachtoffers, Tony Buzbee, laat weten dat er 25 aanklachten zijn van minderjarige slachtoffers, waarvan de jongste 9 jaar was toen het seksuele misbruik plaats zou hebben gevonden. Het misbruik zou voornamelijk plaats hebben gevonden op de feestjes van P. Diddy.

Daarnaast mag Diddy de rechtszaak niet thuis afwachten. De rechtbank van New York heeft besloten dat vlucht risico te groot zou zijn én dat hij een gevaar voor de samenleving is. Ook het verzoek voor een borg van 50 miljoen dollar is afgewezen. De gevangenisstraf die P. Diddy kan krijgen ligt tussen de 15 jaar en levenslang.

Ster advertentie
Ster advertentie