3FM nieuws

Geheugenverlies na een Taylor Swift concert?!

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Geheugenverlies na een Taylor Swift concert?!

Een rib uit je lijf betalen voor een concert van Taylor Swift om vervolgens het meeste te vergeten, dat noemt men Post-Concert Amnesia: geheugenverlies na een concert. Popcultuur veelvraat Philo Boss zocht uit waarom mensen hier last van hebben.

Op TikTok zie je Post-Concert Amnesia aan de lopende band voorbijkomen. Verschrikkelijk toch. Je schreeuwt 3,5 uur de longen uit je lijf en de dag na het concert heb je geen idee wat je nou allemaal hebt gezien.

Hoe komt dit?

Volgens onderzoekers heeft dit te maken met stress. Tijdens een concert ga je helemaal los, je springt, je schreeuwt, je wordt emotioneel, je huilt en je lichaam denkt daardoor: "Girl, rustig aan. Ik gooi even het slotje op het stukkie hersenen wat herinneringen opslaat, want dit gaat niet goed." Het gevolg: je hersenen slaan niet alles op.

Is dit een echte diagnose?

Nee, om echt te kunnen spreken van een medische diagnose moet er eerst nog meer onderzoek komen. Maar het is goed om te weten dat onze hersentjes niet gebouwd zijn om ALLES te onthouden, behalve blijkbaar de tekst van 'Europapa'.

Wat kan je ertegen doen?

Ga jij nou binnenkort naar een concert en wil je voorkomen dat je eventueel post-concert amnesia oploopt? Ga dan vooral niet schreeuwen, daardoor denkt je lichaam dat er paniek is. En zorg ervoor dat je in een soort semi-meditatieve staat bent. Helemaal zen, karma, lavender haze, Arie Boomsma, namasté. Dan kun jij van jouw Taylor Swift concert nog lekker nagenieten!

Meer weten over het fenomeen Post-Concert Amnesia? Check dan de nieuwste Philo Explained!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie