3FM nieuws

Stenders even terug op 3FM!

  1. Nieuwschevron right
  2. Stenders even terug op 3FM!
Claudia gaat aan de slag bij de TV deze zomer. En Claudia Dr op wordt overgenomen door een oude bekende... Rob Stenders!Vanaf 7 augustus hoor je Stenders tijdelijk weer op 3FM. Tussen 12 en 14 uur presenteert hij Claudia Dr op. ''Het is fijn om terug te zijn. Ik heb me altijd erg thuis gevoeld bij de Vara'', aldus Rob.

Start bij 3FM
Rob Stenders wordt in 1997 muzieksamensteller bij Radio 3FM. Hij trekt spraakmakende DJ's als Ruud de Wild en Corné Klijn naar de zender. Bekend wordt hij van zijn middagprogramma met Fred Siebelink. Ook duikt Stenders 's nachts de popgeschiedenis in met Freakolympics .

Rob en Fred
Stenders' middagprogramma met Fred Siebelink is een groot succes. Eind jaren '90 worden "Rob en Fred", zoals ze op de radio bekend staan, zelfs in het echt met elkaar verbonden. Dit onder het mom van een homo-geen-huwelijk, een uit de hand gelopen grap.

Stenders Vroeg
Stenders neemt rond 2000 het ochtendprogramma van Edwin Evers over. Stenders Vroeg is geboren. Siebelink wordt weer zijn (radio)partner.

In hetzelfde jaar krijgt Stenders de Zilveren Reissmicrofoon, onder andere voor zijn bijdrage aan de nieuwe succesformule van 3FM. Hij laat Siebelink de prijs ophalen.

En verder...
Rob Stenders verlaat 3FM in 2004 en gaat aan de slag bij YorinFM. Als deze zender wordt omgedoopt tot Caz! is hij daar ook weg. Ondertussen houd hij zich vooral bezig met het zelf opgerichte internetradiostation KXradio.

In de zomer van 2006 is Stenders dus weer even op 3FM te horen, als hij het programma van Claudia de Breij mag maken. En dat klinkt toch wel weer erg vertrouwd.

Ster advertentie
Ster advertentie