3FM nieuws

De eerste optredens in Nederland van de Best Kept Secret Headliners

foto: Best Kept Secretfoto: Best Kept Secret
  1. Nieuwschevron right
  2. De eerste optredens in Nederland van de Best Kept Secret Headliners

Dit weekend barst Best Kept Secret los! Disclosure, Paolo Nutini en Justice sluiten ieder op hun eigen dag de mainstage af. Maar wat was de allereerste keer dat deze acts een concert gaven in Nederland?

Disclosure

In 2012 werken de platformen Colors en Boiler Room samen aan de programmering op het Nederlandse festival Appelsap. Een rits aan dj’s wordt geboekt door de partijen, waaronder de Britse houseact Disclosure.

Disclosure wordt in die tijd beschreven als twee broers die vooral 2step en Garage draaien. In 2012 heeft het duo nog niet hun succesvolle album ‘Settle’ uitgebracht en daarom remixen ze veelal bekendere hits. Er is helaas geen beeldmateriaal meer te vinden van de twee vinden, maar hun set is nog wel te beluisteren op Soundcloud. Vrijdagavond sluit Disclosure de One Stage af.

Paolo Nutini

In 2006 maakt een negentienjarige Paolo Nutini zijn Nederlandse debuut tijdens de Zomerparkfeesten in Venlo. De Schotse singer-songwriter heeft in die tijd net zijn eerste singles uitgebracht. Op datzelfde festival geeft een 72-jarige Ramses Shaffy zijn laatste concert in Nederland ooit. De chansonnier is zo onder de indruk van Nutini, dat hij vraagt of zijn stoel kan worden verplaatst, zodat hij ook backstage kan meekijken.

In de Spiegeltent speelt Nutini slechts vier liedjes, waarvan je nu ‘Last Request’ hoort. Een jaar later zou Nutini al doorbreken en voor ruim tienduizend man in Wembley spelen. Paolo Nutini sluit op Best Kept Secret de zaterdag af.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Justice

Vier jaar na hun oprichting speelt Justice voor het eerst in Nederland. De band heeft dan in 2007 hun veelgeprezen debuutalbum ✝ (uitgesproken als ‘cross’) uitgebracht. Het Franse duo wordt geboekt voor Lowlands en speelt in de kleinere Bravo. Aan hun booth hangt dan het grote kruis, wat ook te zien is op de albumhoes van cross.

Op Lowlands 2007 pikken de recensenten Justice nauwelijks op. Nu, meer dan 15 jaar later als afsluiter op de zondag van Best Kept Secret, kunnen ze op een hoop meer aandacht rekenen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie