3FM nieuws

Coldplay brengt Michael J. Fox op het podium tijdens show Glastonbury 2024

foto: Nathan Reindsfoto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. Coldplay brengt Michael J. Fox op het podium tijdens show Glastonbury 2024

Afgelopen weekend vond Glastonbury weer plaats. Op de zaterdagavond mocht Coldplay de dag afsluiten. De band stond al vijf keer eerder als headliner op de Pyramid stage, maar gaf deze editie wel een heel bijzonder optreden.

Frontman Chris Martin komt tijdens de act al gauw met een historisch feit. Het is precies 25 jaar geleden dat Coldplay voor het eerst op Glastonbury stond. In die tijd is er wel veel veranderd: nog nooit eerder werd een band zo vaak geboekt als headliner, een unicum.

Coldplay heeft door de jaren heen hun shows steeds meer omgetoverd tot een groot vredesparadijs. Met een hele hoop kleur verspreid over de kleding van de band, het podium en het decor sleept de band het publiek door een zak vol hits. En op Glastonbory zijn de kletsen vuurwerk en lichtgevende polsbandjes ook van de partij. Onder meer bij het nummer ‘Fix You’ kleurt het reusachtige veld oranje.

Michael J. Fox

Wat fans tijdens datzelfde nummer nog niet weten, is dat een bijzonder persoon in de coulisse staat te wachten. Michael J. Fox, Hollwyoodacteur die onder meer in de Back To The Future trilogy speelt, betreedt het podium. Michael J. Fox lijdt aan de ziekt van Parkinson. Door zijn ziekte speelde de zanger vanuit zijn rolstoel. Bij de nummers ‘Fix You’ en ‘Humankind’ speelde hij gitaar.

Coldplay is een groot fan van de acteur. Aan het einde van de nummers vertelt Chris Martin: “Het is door Back To The Future dat we nu in een band zitten. Dankjewel Michael, je bent onze held.” Veel mensen in het publiek reageerde geëmotioneerd op het gastoptreden van Fox.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Coldplay speelde een diverse setlist, met allerlei hits uit hun oeuvre. En naast Michael J. Fox kwamen er nog een hoop extra gasten op het podium. Zo speelde Little Simz mee tijdens het nummer 'We Pray' en zong Victoria Canal mee tijdens 'Paradise'. En zoals de band wel vaker doet vroeg Chris Martin bij 'A Sky Full of Stars' of de bezoekers hun telefoons weg wilde doen.

Tijdens de toegift speelde de band nog ex-3FM Megahit 'feelslikeimfallinginlove'. Het is de eerste single van het nieuwe album Moon Music, dat verschijnt op 4 oktober. Tijdens het optreden zocht Chris Martin het contact op met de duizenden bezoekers op het veld. Bekijk het optreden hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie