3FM nieuws
NTR

Eefje de Visser introduceert nieuwe album Heimwee in 3FM Live Box

foto: NPO 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Eefje de Visser introduceert nieuwe album Heimwee in 3FM Live Box

Een van de albums waar we reikhalzend naar uitkeken dit jaar? Dat was de nieuwe van Eefje de Visser. Onlangs bracht de zangeres de langverwachte opvolger van het veelgeprezen Bitterzoet uit: Heimwee. Afgelopen weekend stelden Eefje en haar band Heimwee voor in de 3FM Live Box.

Vier jaar geleden is het alweer dat Eefje de Visser Bitterzoet uitbracht: een plaat die veel lof kreeg van muziekrecensenten in Nederland én België, en op vrijwel elk eindejaarslijstje belandde. Sommigen spraken zelfs van “het beste Nederlandstalige (pop)album van 2020”. Niet gek dus dat de verwachtingen voor de opvolger torenhoog lagen, vooral in combinatie met een stel mooie singles en een minstens net zo mooie show op Down The Rabbit Hole deze zomer. Die opvolger verscheen anderhalve week geleden, en met Heimwee maakt Eefje die verwachtingen dubbel en dwars waar.

Voor haar vijfde album vond de singer-songwriter inspiratie in verschillende hoeken: van de intieme folk van Feist tot het mysterieuze soulcollectief SAULT, en van het elektronische duo Air tot Nick Drake’s Pink Moon. De ongrijpbaarheid van haar vorige platen keert terug op Heimwee. De singer-songwriter zweeft ergens tussen melancholie en hoop in met teksten die tegelijkertijd persoonlijk als cryptisch zijn. Dit najaar neemt Eefje de plaat mee op tour langs poppodia in Nederland en België met kers op de taart een optreden in de AFAS Live op 14 februari 2025 — haar allergrootste show tot nu toe.

Bekijk de sessie in de 3FM Live Box hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vera On Track

Vera Siemons presenteert elke zaterdag- en zondagavond het programma Vera On Track op NPO 3FM, van 19:00 uur tot 22:00 uur. Luister voor de beste nieuwe muziek, het laatste festivalnieuws en interviews die je een kijkje achter de schermen geven van je favoriete festivals en artiesten!

Ster advertentie
Ster advertentie