3FM nieuws

Jamie xx pakt 3FM Megahit met ‘Life’

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Jamie xx pakt 3FM Megahit met ‘Life’

Het duurt nog eventjes, maar het nieuwste album van Jamie xx komt 20 september uit! Van het album zijn al drie nummers te beluisteren, waaronder ‘Life’. Het is de 3FM Megahit van deze week en daarom hoor je deze week de track extra veel op 3FM!

Een nieuw album van Jamie xx zat er aan te komen. Zijn twee collega’s bij The xx gingen hem al voor. Romy kwam vorig jaar met Mid Air met nieuwe solomuziek en ook Oliver Sim bracht een kleine twee jaar terug zijn debuutplaat uit. De knoppendraaier van de band kroop ook de studio in en komt nu met In Waves, zijn tweede studioalbum.

Op het nieuwe album zullen een hoop aantal interessante samenwerkingen te vinden zijn. Want naast de vrienden van The xx zijn ook The Avalanches, Kelsey Luu en dus Robyn te vinden.

‘Life’

Jamie xx heeft ‘Life’ in rap tempo gemaakt en was op zoek naar vocalen om het nummer meer body te geven. Diep in de nacht in een beachclub te Ibiza hoort Jamie voor het eerst de vocals van Robyn en is direct overtuigd dat dit hem moet zijn. De volgende dagen werken de twee om het liedje perfect af te ronden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Met In Waves slaat Jamie xx een ietsjes andere richting in. ‘Life’ en de andere singles bevatten iets meer disco en house. Zijn vorige plaat bevatte tussen de dancetracks nog een hoop indie. 20 september is het hele album in volle glorie te beluisteren, maar deze week hoor je de 3FM Megahit ‘Life’ lekker veel!

3FM-dj Vera Siemons sprak onlangs nog met Jamie xx over ‘Life’.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie