3FM nieuws
KRO-NCRV

De Jeugd Van Tegenwoordig viert 20-jarig jubileum met Ziggo Dome-show

foto: Agents After All (Presskit)
  1. Nieuwschevron right
  2. De Jeugd Van Tegenwoordig viert 20-jarig jubileum met Ziggo Dome-show

Vanochtend was Willie Wartaal van De Jeugd Van Tegenwoordig te horen bij Wijnand in de Ochtend. Willie kwam met de aankondiging van een groot jubileum voor de iconische Nederlandse band. In 2025 viert De Jeugd Van Tegenwoordig hun 20-jarig bestaan met optredens in onder andere de Ziggo Dome in Nederland en de Lotto Arena in België.

Al twintig jaar

De grootste boyband van Nederland, zoals Wijnand ze in de uitzending noemt, heeft in de afgelopen twintig jaar een blijvende impact gehad op de Nederlandse muziekscene. "Life-changing," noemt Wijnand het, en voor Willie Wartaal was dat niet anders. "We zijn gewoon de één oog boys in het land der blinden," reageert hij met een knipoog, hoewel hij ook erkent dat ze zichzelf als de besten beschouwen. Die bescheiden arrogantie is typerend voor de band, die doorbrak met hits als "Watskeburt?!", waarin ze onderwerpen aansneden die anderen schuwden, zoals het gebruik van controversiële taal.

Ziggo Dome

Ondanks de twijfel en sceptische reacties op hun muziek, heeft De Jeugd Van Tegenwoordig bewezen tijdloos te zijn. Willie vertelt hoe hij pas na vier of vijf jaar doorhad dat de band echt iets bijzonders in handen had. "Toen durfde ik ook te zeggen dat ik rapper ben," grapt hij. Het succes van de band heeft sindsdien alleen maar een vlucht genomen, met volle zalen en trouwe fans die blijven terugkomen.

Komend jaar pakken ze groots uit met een show op 4 oktober 2025 in de Ziggo Dome en een optreden in de Lotto Arena op 14 november. Wijnand en Willie lachen samen over de bescheidenheid van slechts twee shows: "Eigenlijk klopt het niet bij De Jeugd dat jullie zo humble zijn," zegt Wijnand. De kans is groot dat er nog meer data toegevoegd worden om aan de vraag van fans te voldoen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie