3FM nieuws

Deze albums staan al 750 weken in de hitlijsten

foto: Hans Peter van Velthoven
  1. Nieuwschevron right
  2. Deze albums staan al 750 weken in de hitlijsten

In Amerika bestaat de Billboard 200, daarop staan de meest beluisterde albums van de week op. En hoewel die nu wordt getopt door Taylor Swift, Billie Eilish, Noah Kahan en een hoop country-albums, staan er wat verder naar beneden nog veel iconische albums in de lijst. Benieuwd welke je daar onder andere tussen vindt? Lees dan snel verder!

The Black Album

Er zijn in de geschiedenis van de lijst maar vier albums die meer dan 750 weken in de Billboard 200 hebben gestaan. Zo heb je twee verzamelalbums, één van Bob Marley en één van Journey, en misschien wel het meest iconische album allertijden: Dark Side Of The Moon van Pink Floyd. Die staat namelijk al zo'n 990 weken in de lijst. En de vierde is er deze week bijgekomen...

Ironisch genoeg is dat ook het vierde album van Metallica, door fans vaak The Black Album genoemd. Sinds de release in 1991 heeft het album meer dan veertien jaar in de lijst gestaan. Dit komt onder andere door de bekendste Metallica-tracks die er op staan, zoals 'Enter Sandman' en 'Nothing Else Matters', waardoor het album nog steeds veel wordt verkocht en gestreamd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

En verder?

Als je compilatiealbums niet meetelt, zijn er maar een paar albums die langere tijd in de lijst staan. Misschien wel de meest opvallende is Doo-Wops & Hooligans van Bruno Mars (ja, waar zijn grootste hit 'Grenade' op staat) staat al 648 weken in de lijst! En good kid, m.A.A.d city van Kendrick Lamar staat er ook al zo'n 611 weken in. Omgerekend staan zij dus al 12,5 en 11,75 jaar in de lijsten! Dat houdt in dat ze vrijwel elke week sinds de release in de lijst hebben gestaan.

In de klassiekers categorie kun je ook nog veel meer verwachte albums vinden, denk aan Nevermind van Nirvana (678 weken), Back In Black van AC/DC (614 weken) en Thriller van Michael Jackson (634 weken). Maar daarbuiten heb je Lana Del Rey's album Born To Die, die al 544 weken in de lijst staat. Mocht je zelf nog in de lijst willen duiken, kan dat makkelijk hier.

Ster advertentie
Ster advertentie