3FM nieuws

De verhalen achter vijf kunstzinnige albumhoezen

foto: Albumcover Harry's Housefoto: Albumcover Harry's House
  1. Nieuwschevron right
  2. De verhalen achter vijf kunstzinnige albumhoezen

Een albumhoes vertelt veel over het verhaal dat je als artiest wilt brengen. Een hoop artiesten werken samen met creatievelingen om hen heen om het verhaal goed over te brengen. Ken jij de verhalen achter deze iconische hoezen al?

Billie Eilish - HIT ME HARD AND SOFT

Voor haar meest recente album ‘HIT ME HARD AND SOFT’ is Billie Eilish naar een grote watertank in Santa Clarita, Californië gereden. In deze drie meter diepe watertank laat Billie zich voor zes uur lang onderdompelen. Met een hele hoop zwarte kleren en extra gewichten om haar heen zakt ze voortdurend naar de bodem, terwijl de fotograaf foto’s van haar maakt.

The Strokes - The New Abnormal

In 1981 schildert kunstenaar Jean-Michel Basquiat een eerbetoon aan jazzlegende Charlie Parker. De naam van het kunstwerk “Bird On Money” is een verwijzing naar Parker zijn bijnaam “Yardbird”. De Britse band The Strokes gebruikt voor hun comeback album ‘The New Abnormal’ het schilderij als albumhoes. De titel van het album slaat op een bedreiging van de realiteit. De desoriënterende natuur rondom het vogeltje staat symbool voor deze boodschap.

DI-RECT - Sphinx

De Sphinx die je op de nieuwste plaat van DI-RECT ziet is ontworpen door de Haagse kunstenaar Jamel Armand. Armand is gefascineerd door inheemse culturen en primitieve kunst. De hoes van de losse single ‘Soldier On’ was al een schilderij van hem, maar voor de albumhoes is samen met Olivier Huisman een waar sculptuur van een sphinx gemaakt. DI-RECT werkt al lange tijd samen met Jamel Armand, de kunst in de albumhoes van ‘Wild Hearts’ komt ook uit zijn penseel.

Harry Styles - Harry’s House

In de minimalistische kamer die dient als cover van Harry Styles zijn laatste album, zijn een aantal opvallende meubels te signaleren. In ‘Harry’s House’ staan onder meer een laccio bijzettafeltje van de Bauhaus-ontwerper Marcel Breuer en Giandimenico Belotti’s 109 Spaghetti Lounge Chair. De kamer is ontworpen door Patience Harding. Foto’s zijn van Hanna Moon.

The 1975 - Being Funny In A Foreign Language

Voor hun vijfde album zijn Matty Healy en de zijne afgereisd naar de Britse kustplaats Kent. Op Shellness Beach heeft The 1975 de videoclip van ‘Part Of The Band’ opgenomen. Op dezelfde locatie heeft hun vaste fotograaf Jordan Curtis Hughes Matty Healy op een bekraste auto gefotografeerd. Hughes heeft ook alle foto’s van de band hun meest recente tournee gemaakt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie