3FM nieuws

Roxy Dekker, Claude én Son Mieux zijn genomineerd voor een MTV EMA

foto: Ben Houdijk, Nathan Reinds, Jessie Kamp
  1. Nieuwschevron right
  2. Roxy Dekker, Claude én Son Mieux zijn genomineerd voor een MTV EMA

De MTV European Music Awards zijn elk jaar in een andere stad, in een ander land. Op 10 november staat de awardshow in Manchester. En naast de standaard categorieën, is er ook elk jaar een categorie voor beste Nederlandse act. En dit jaar zijn er maar liefst vier (!) voormalige 3FM Talents genomineerd. En ze zijn niet de enigen!

Dit is een aangepast artikel. Hier werd eerst gesproken over drie voormalig 3FM Talents, maar tussen de genomineerden staan er dit jaar vier. Jonna Fraser is in 2016 ook nog 3FM Talent geweest.

Grootste categorieën

Natuurlijk worden er ook prijzen uitgereikt voor Beste Artiest, Beste Nummer, Beste Video, Beste Samenwerking, etc. Hier vind je dan ook de standaard awardshownamen terug: Taylor Swift, Billie Eilish, Beyoncé, Post Malone, Eminem, Coldplay en nog velen anderen.

Maar ook krijgen K-Pop, Latin, Afrobeat en nieuwkomers een gehele eigen categorie. Hier vind je weer namen terug als Burna Boy, Bad Bunny, Jung Kook en Shakira. En dan zijn de individuele landscategorieen nog niet eens uitgelicht...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Beste Nederlandse act

En dan is daar de categorie voor beste Nederlandse act. En daar vullen voormalig 3FM Talents Roxy Dekker, Claude, Son Mieux en Jonna Fraser naast Mr. Belt & Wezol de lijst. Wil je nou dat één van deze acts wint? Dan moet je stemmen en wie weet neemt jouw fav in november een prijs in ontvangst.

Eerdere 3FM Talents Goldband en Kensington wonnen ook al eerdere Best Dutch awards op de prijzenceremonie. Kensington won zelfs drie jaar op rij de award.

Ster advertentie
Ster advertentie