3FM nieuws

Wordt dit de nieuwe frontman van Linkin Park?

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Wordt dit de nieuwe frontman van Linkin Park?

De geruchtenmolen is weer geopend voor de mogelijke Linkin Park reünie. Begin dit jaar gingen er nog geruchten rond over een mogelijke zangeres die Chester Benningtons plek zou vervangen. En dat gaat over een band die toevallig eind dit jaar hun laatste shows ooit speelt.

Maar wie is het dan?!

Bij oplettende lezers is er misschien al een belletje gaan rinkelen bij de band die middenin hun afscheidstournee zit. Sum 41 is namelijk bezig met afbouwen, en werken toe naar hun allerlaatste show ooit in januari 2025. En laat de frontman, Deryck Whibley, dan ineens heel veel tijd over hebben...

Het is niet voor niets dat internet-onderzoekers deze complottheorie opzetten. Op X deelt Sum 41 een cryptische aankondiging, met belangrijk nieuws wat morgen, woensdag 28 augustus, naar buiten zal komen. En laat Linkin Park nou óók een cryptisch bericht posten op X. Deze met een aftelklok van 100 uur, die op hun website nog steeds loopt. Je raadt het misschien al, die klok loopt natuurlijk af op 28 augustus. 1 + 1 =...

Helaas heeft Deryck na de grote speculatie op het internet bevestigd dat hij NIET de nieuwe frontman van Linkin Park wordt, maar dat hij een boek uitbrengt waarmee hij op tournee gaat.
In (opnieuw) een statement op X doet hij de geruchten definitief de das om.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Reünie

Al langer wordt er gespeculeerd over een mogelijke reünietour van Linkin Park. Na de vroegtijdige dood van Chester Bennington in 2017 zijn er al verschillende geluiden rondgegaan over de mogelijke vervanger. Eerder dit jaar gingen er geruchten rond dat zangeres Jay Gordon, van de band Orgy, een mogelijke vervanger zou zijn. Deze geruchten zijn alleen nooit meer bevestigd door zowel Linkin Park als Jay Gordon.

Whibly is overigens geen vreemde in het verhaal. Zo ver terug als 2022 werd hij al gepolst als mogelijke vervanger. Toen leek hij echter wel huiveriger om aan het avontuur te beginnen. "Ik zou echt niet weten hoe iemand deze rol kan vervullen," zei hij toen bij The Jasta Show.

Meningen

Het internet zou het internet niet zijn als het geen uiteenlopende meningen had. Op Reddit kom je werkelijk elke mogelijke reactie tegen van fans. Maar het vaakste komt terug dat Deryck Whibleys stem en stijl wel erg lijkt op die van Chester. Klinkt natuurlijk goed op papier, maar fans zijn bang dat Deryck hierdoor wordt ondergesneeuwd.

Andere fans zijn weer optimistisch, en zien het voordeel in van veel op Chester lijken. "De schreewnummers kan hij misschien niet doen, maar de rest van de setlist zou geen probleem moeten zijn." Eenduidig zal het nooit worden, maar mensen zijn in ieder geval wel benieuwd hoe de band zou klinken met Deryck Whibley als nieuwe frontman. Dan zullen de postuume releases van Linkin Park eindelijk ten gehore komen, en dan kun je deze misschien wel live horen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie