3FM nieuws
AVROTROS

Bruinviskalfje vernoemd naar Loretta Schrijver: Mart Meijer in de running voor volgende naam

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Bruinviskalfje vernoemd naar Loretta Schrijver: Mart Meijer in de running voor volgende naam

Vanochtend spraken 3FM-dj's Sophie Hijlkema en Mart Meijer met Nicolle van Groningen, voorzitter van Stichting Rugvin. De stichting heeft het eerste bruinviskalfje van 2024 in Nederland de naam Loretta heeft gegeven, vernoemd naar de bekende presentatrice Loretta Schrijver. Maar daar houdt het niet op: Mart Meijer zou wel eens de volgende kunnen zijn die een bruinvis naar zich vernoemd krijgt.

Loretta Schrijver geëerd

Als groot walvisliefhebber sprong Mart meteen enthousiast in het gesprek: "Er is voor het eerst een walvisjong in Nederland dit seizoen en deze is vernoemd naar Loretta Schrijver." Stichting Rugvin, die de bruinvissen in de Oosterschelde observeert en telt, heeft deze eer aan Loretta gegeven. Maar waarom Loretta? Nicolle van Groningen legt uit: "We zochten naar een grote dierenvriend en iemand die echt iets voor dieren heeft betekend. Loretta Schrijver paste perfect bij die beschrijving. Ze heeft altijd veel aandacht besteed aan dierenwelzijn en was de perfecte keuze."

Is Mart de volgende?

Het gesprek neemt een verrassende wending als Sophie nieuwsgierig vraagt of Mart kans zou maken om een bruinvis naar zich vernoemd te krijgen. Nicolle reageert enthousiast: "Misschien kunnen we een adoptieproject opzetten en jouw naam daarvoor gebruiken. Jij als groot walvisliefhebber zou zeker in aanmerking komen!" Mart, zichtbaar enthousiast, grapt: "Stel je voor, een bruinvis met de naam Mart. Dat zou geweldig zijn!" Nicolle voegt toe: "Je moet wel echt een vriend van de dieren zijn en betrokken bij de natuur. Jij voldoet daar zeker aan."

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie