3FM nieuws

Zanger Måneskin gaat solo

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. Zanger Måneskin gaat solo

Damiano David, zanger van de band Måneskin, gaat een solo project beginnen. Måneskin werd razend populair nadat zij in 2021 het Eurovisie Songfestival wonnen. Ze hebben verschillende hits gescoord, zoals 'THE LONELIEST', 'ZITTI E BUONI', 'I WANNA BE YOUR SLAVE' en 'MAMMAMIA'. Mensen vermoeden dat het solo gaan van Damiano het einde kan betekenen van Måneskin, maar is dit waar?

Een week geleden begon Damiano cryptische video's op zijn Instagram account te delen. In de eerste video zien we hem in een taxi stappen. Tegen de chauffeur zegt hij dat hij naar "everywhere" wil. Of Everywhere de titel van zijn solo album gaat worden is nog onduidelijk.

In een latere video op de Instagram van Damiano wordt het duidelijk dat het om een solocarrière gaat. We zien Damiano in deze video uit het raam staren van een rijdende auto en we horen hem zeggen: "I travelled all around the world to find my voice, just to end up where everything’s started. My name is Damiano David. And today, is the first day of my life.”

Of er in zijn nieuwe leven nog ruimte is voor de band Måneskin moet nog blijken. Wel heeft Damiano Måneskin uit zijn bio op Instagram verwijderd. Hierdoor zijn veel fans bang dat dit het einde is van de band. Voor nu lijkt het alsof de band nog bij elkaar blijft. In een interview laat Damiano weten dat het goed gaat met de band en dat er niets gaat veranderen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'SILVERLINES'

De nieuwe single van Damiano heet 'SILVERLINES' en komt uit op 27 september. 'SILVERLINES' is geproduceerd door de producer Labrinth. Labrinth produceerde ook nummers van onder andere Beyoncé, Rihanna, Eminem en the Weeknd. De productie van dit nummer beloofd dus veel goeds. De teaser van zijn nieuwe nummer zie je hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Solocarrière

De solocarrière van Damiano hoeft niet per se het einde van Måneskin te betekenen. Dat de fans van Måneskin niets te vrezen hebben bewijst bijvoorbeeld George Michael van Wham!, hij bracht solonummers uit terwijl de band nog jaren bleef bestaan. Ook Michael Jackson van The Jackson 5, Fergie van de Black Eyed Peas en Beyoncé van Destiny's Child hadden allemaal een succesvolle solocarrière terwijl zij onderdeel van een muzikale groep waren.

Daarnaast is Damiano niet het enige bandlid van Måneskin die een eigen project is begonnen. Victoria De Angelis bracht al eerder de single 'GET UP BITCH! shake ya ass' met Anitta uit. Wij zijn benieuwd of er nog meer solo projecten van de bandleden zullen komen!

Ster advertentie
Ster advertentie