3FM nieuws

De volgende Froukje, MEAU of De Staat ontdekken: Kom naar de Popronde!

foto: Jessie Kamp
  1. Nieuwschevron right
  2. De volgende Froukje, MEAU of De Staat ontdekken: Kom naar de Popronde!

De Popronde is weer begonnen! Dé plek om onderbelicht talent te ontdekken in de Nederlandse muziekindustrie. Artiesten als Froukje, De Staat, Chef'Special, Rondé en MEAU speelden al voor het rondreizende festival. Nu komt een compleet nieuwe lichting aan bod, die op allerlei plekken in het land te zien is. En het mooiste is, je hoeft er geen kaartjes voor te hebben...

30 jaar na de eerste uitvoering dendert de Popronde nog steeds voort. Dit jaar zijn er weer 40 steden die meedoen. Ex-3FM Talent The Vices speelde 14 september de openingsshow in Nijmegen, in 2019 deed de band al mee en mocht daarom nu aftrappen als Popronde ambassadeur. De laatste dag is 30 november in Amsterdam, en hier is een echt eindfeest voor ingericht. Hier kun je het hele programma van de Popronde vinden.

Talenten

De Popronde is natuurlijk bedoeld om kleinere artiesten een kans te bieden. Ze kunnen zich laten zien aan een groter publiek, aan potentiële platenlabels en aan boekers voor nieuwe shows. Daarnaast is de popronde ook een leuk avondje uit als je nieuwe muziek wilt leren kennen. De opkomende artiesten spelen op de gekste plekken, van bibliotheek tot bar. Dit jaar zijn er weer 101 nieuwe artiesten aan de beurt, en elke week zijn ze wel ergens aan het spelen. Als je alvast een voorproefje zoekt, check dan de playlist hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie