3FM nieuws

Joost Klein speelt alternatieve Songfestivalinzending op Pinkpop 2024

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. Joost Klein speelt alternatieve Songfestivalinzending op Pinkpop 2024

Meteen als opener op de zaterdag knalt Joost Klein het podium op met zijn internationale knaller 'Europapa'. Maar naast de bekende hit, had hij nog een andere in zijn achterzak. En voor zijn speciale Pinkpop-optreden speelt hij 'The Birdsong', die hij ook bijna voor Malmö had ingezonden. Zou dit het vogelpak van Appie Mussa kunnen verklaren?

Gekke vogel

In het nummer zingt hij over het zijn van een gekke vogel, al zijn hele leven. Hij rapt en zingt dan ook over gepest worden, maar ook zijn vrijheid vinden in zijn gekke persoonlijkheid. Nu is hij een gekke, maar ook vrije vogel die het leven bij de ballen grijpt.

Net als 'Europapa' is het nummer een combinatie van emotie en kneiterharde beats. De happy hardcore-sound wordt weer goed gerepresenteerd, en ook deze track had heel het publiek in Malmö meegekregen. Handjes in de lucht, lekker stampen en veel energieke glimlachen waren op het podium en in het publiek te zien.

Nieuwe muziek

Dit was verder niet het enige nieuwe, of nog niet uitgebrachte nummer wat deze middag op het Pinkpoppodium te horen was. Ook heeft Joost, toepasselijk tijdens het EK voetbal, een heuse voetbal-knaller uitgebracht waar uitgebreid op gehakt en gemosht moest worden.

Maar hij teaset ook nog een ander groot iets: "Why The Fuck Not? 2025". Gaat hij opnieuw naar het Songfestival, misschien wel met 'The Birdsong' of een ander nummer? Of wil hij in 2025 het Landgraafse festival headlinen? Of komt er misschien wel een nieuw album met die titel? Eerlijk is eerlijk, alles klinkt goed, dus Joost: kom maar door!!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie