3FM nieuws

Dit kun je verwachten van Taylor Swift in de ArenA op 4, 5 en 6 juli

foto: ANP Foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit kun je verwachten van Taylor Swift in de ArenA op 4, 5 en 6 juli

Donderdag start officieel Taylor madness! 4, 5 en 6 juli staat de zangeres namelijk in de Amsterdam ArenA voor drie optredens tijdens The Eras Tour. Al is de madness natuurlijk allang begonnen: fans zijn al weken - al dan niet maanden - bezig met fanprojecten, DIY-creaties en armbandjes maken. Voor de ArenA begint de rij van Swifties inmiddels ook te vormen, Taylor Swift: let's go! Dit is wat je kunt verwachten van de shows.

Taylor Swift reist de hele wereld af tijdens haar The Eras Tour en is een ware economie op zichzelf. Veel landen willen maar wat graag een aantal concerten van Taylor Swift, omdat haar optredens een flinke boost zijn voor de lokale economie. En ook de Nederlandse economie kan een klein piekje verwachten deze dagen.

Swifties over de hele wereld reizen af naar de stadions waar Taylor Swift neerstrijkt. Rondom de stadions zijn grote merchtenten opgebouwd, waar je veel merchandise van de zangeres kunt kopen.

Outfits

Mocht je je outfit nog niet hebben, kun je heel gemakkelijk toch fully in style richting het optreden. Fans van Taylor Swift zijn druk in de weer met viltstiften, verf, glitter en lijm om eigen Taylor-shirts te maken. De teksten op deze shirts kunnen variëren van songteksten tot titels van liedjes of de namen van mensen met wie je naar het concert gaat.

En ook de zelfgemaakte vriendschapsarmbandjes met letterkraaltjes kunnen niet ontbreken. In het nummer ‘You’re On Your Own Kid’ zingt Taylor Swift de tekst: “So make the friendship bracelets, take the moment and taste it.” Deze zin is opgepakt door swifties en zijn vanaf dat moment aan de lopende band vriendschapsbandjes wezen maken. In de bandjes zijn bijvoorbeeld kraaltjes van lyrics, titels of referenties geregen. Bij concerten kun je deze bandjes ruilen met andere fans.

Taylor zelf doet qua outfits de tournaam eer aan. Gedurende het hele concert verkleedt ze zich weer naar een andere era. Alle Taylor’s Versions van haar albums hebben een verwijzing hebben naar een kleur. Zo is Fearless geel, Speak Now paars, Red is rood en 1989 is lichtblauw. Tijdens het concert switcht Taylor steeds naar een andere era met een bijpassende outfit in die kleur. Speak Now is waarschijnlijk in een paarse baljurk en Lover in regenboogstijl.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Setlist

Taylor Swift loopt een ware marathon van een show. Een optreden van haar Eras tour duurt gemiddeld liefst drie-en-een-half-uur! Tijdens deze show komen alle Eras van Taylor (Lover, Fearless, Red, Speak Now, reputation, folkore / evermore, 1989, THE TORTURED POETS DEPARMENT, Surprise Songs en Midnights) voorbij. Een hoop nummers zullen worden ingekort, of juist langer duren.

Als je een van de grootste artiesten van de wereld bent, kun je ook een ongelooflijk groot geproduceerde show neerzetten. Ook al weten we natuurlijk niets zeker, zal er een hoop confetti de lucht in spuiten bij de nummers ‘All Too Well’ en ‘Karma’. En mocht de huidige vriend van Taylor (Travis Kelce) er zijn, zal er tijdens de Karma-bridge de lyrics wat aangepast zijn. Goed opletten y’all!

3FM is 5 juli aanwezig bij het optreden van Taylor Swift in de Amsterdam ArenA voor een storyverslag. Hou de stories en de feed van 3FM op Instagram in de gaten om niets te missen van haar show!

Ster advertentie
Ster advertentie