Bij welke 3FM-dj's moet je écht niet aan de autoradio komen?
- Nieuws
- Bij welke 3FM-dj's moet je écht niet aan de autoradio komen?
Iedereen die ooit wel eens in een auto heeft gezeten, heeft zich wel eens geïrriteerd aan de muziek in dat ding. Het staat net te hard, te zacht of is he-le-maal niet jouw stijl. Maar kun je het dan maken om als passagier de zender te veranderen? We checkten even bij 3FM-dj's Rámon Verkoeijen, Angelique Houtveen, Domien Verschuuren en Eva Koreman wat bij hen de autoradio-etiquette is.
Rámon en Angelique: Controlfreaks
Rámon zit meestal alleen in de auto, dus hij is eigenlijk bijna altijd automatisch in charge over de muziek. Maar ook als er iemand meerijdt houdt Rámon de controle: "Ik kies altijd. De muziek én het volume." Daar kan Angelique zich ook wel in vinden. Bij haar moet je écht goed je best doen om muziek op te zetten zonder de auto uitgetrapt te worden.
Angelique: "Ik ben de baas in de auto! Heeeel zelden, als ik echt in een supergoede bui ben, geef ik die controle uit handen. Dat gebeurt echt niet vaak! Ik moet je goed kennen of je moet me echt prikkelen met iets waar je heel enthousiast over bent. Mijn broertje zit bijvoorbeeld in de techno en ik ken die wereld niet zo goed, dus daarmee prikkelt hij m'n nieuwsgierigheid wel eens. Maar een vriendin van me houdt van salsa en als ze dat in de auto wil horen is 't meteen 'Nee man, sorry. Gaan we niet doen!'"
Domien: Rustaaagh
Domien vindt het allemaal wel best. Hij kiest bij het instappen de zender die aangaat (3FM, obviously) en negen van de tien keer blijft 't daarbij. Tenzij er een reclameblok komt, want daar heeft zijn vriendin een hekel aan: dan wordt er gezapt.
Dat zappen gebeurt trouwens ook als Domien met vrienden in de auto zit: "Ik heb veel vrienden die in de radio werken, dus muziek is tijdens zo'n ritje het laatste wat we willen horen. We zappen dan heen en weer om te kijken waar andere dj's hun programma mee vullen!"
Eva: Een goed systeem is alles
Eva heeft met haar vriend een systeem ontwikkeld rondom de autoradio. De bestuurder bepaalt de muziek en wordt door de passagier voorzien van snacks en een drankje, maar de passagier mag dan wel liedjes vetoën die hij/zij echt niet trekt. Eigenlijk gaat dat bijna altijd goed, al vetoot Eva vaker een liedje van haar vriend dan andersom. Eén keer kwam die vredige sfeer een klein beetje in gevaar, tijdens een vakantie.
Ze reden in een oude brandweerbus naar Zuid-Portugal en kwamen er onderweg achter dat niet al hun playlists gedownload waren en ze dus zo'n 3000 kilometer moesten rijden op 200 liedjes. Roamen was toen nog superduur, dus moesten ze het doen met 200 liedjes en een wat Franse/Spaanse praatradio. Niet ideaal.
Moraal van het verhaal
Hoe dan ook, wie er ook in control is over die autoradio, het belangrijkste is dat je 'm gewoon lekker blijft freaken op de liedjes die voorbij komen. Deze wasbeer knows what's up.