3FM nieuws

Avicii is nog altijd springlevend op Tomorrowland

foto: Tomorrowland website
  1. Nieuwschevron right
  2. Avicii is nog altijd springlevend op Tomorrowland

In 2018 kwam het verschrikkelijke nieuws naar buiten dat wereldberoemde dj Avicii op 28-jarige leeftijd was overleden. Nu, zes jaar later, is zijn muzikale impact nog duidelijk te zien op één van de grootste festivals ter wereld: Tomorrowland. Dj's als David Guetta, Hardwell en nog vele anderen geven een heus eerbetoon en de reactie op zijn muziek blijft bijzonder.

Invloed

De invloed die Tim Bergling, de echte naam van Avicii, op de muziekwereld heeft gehad is gigantisch. Niet alleen omdat hij in de hoogtij van de EDM muziek maakte, maar ook omdat zijn muziek vandaag de dag nog steeds fris klinkt. Zijn doorbraakhit 'Levels' gebruikt niet alleen stemsamples van Etta James, maar heeft ook zijn herkenbare groovy synthloopjes.

Naarmate zijn carrière vordert, wordt zijn sound steeds herkenbaarder en invloedrijk. Meer dj's beginnen zijn formule toe te passen op hun eigen muziek. Vooral zijn liefde voor ongewone vocalen heeft veel invloed gehad. Want als je denkt dat country nu populair is, moet je terugdenken aan 'Wake Me Up' en 'Hey Brother'. Beide tracks hebben vocaal iets weg van het razend populaire genre, maar dan met een Avicii sausje eroverheen.

Nu, zes jaar later, draaien 's werelds grootste dj's nog steeds zijn nummers in hun headlinersets. Denk bijvoorbeeld aan David Guetta of Hardwell, die Avicii's tracks nog steeds perfect door hun set weten te weven.

Tomorrowland

Hoe kan het dan ook anders, dan dat het grootste EDM festival in Europa altijd bereid is om tributes te brengen aan de dj grootheid. Niet alleen de dj's die optreden, maar ook de organisatie maakte een in memoriam voor Avicii. Elk jaar krijgen de verschillende podia een hele nieuwe aankleding. Dit jaar stond het tweede grootste podium, de zogeheten "Library", helemaal in het teken van fantasieboeken.

En voor de oplettende kijker staat daar één boek tussen dat erg opvalt: "in loving memory of Tim Bergling." Veel fans en festivalgangers reageerden geëmotioneerd op deze tribute, en voelt het een beetje alsof Avicii toch nog op Tomorrowland 2024 stond.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie