3FM nieuws

De oude vertrouwde Clairo voldoet precies aan de verwachtingen

foto: Spotify Clairofoto: Spotify Clairo
  1. Nieuwschevron right
  2. De oude vertrouwde Clairo voldoet precies aan de verwachtingen

Drie maal is scheepsrecht, dacht Clairo toen ze haar album naar het gezegde “Third time’s a charm” vernoemde. En het is eindelijk zover, Charm is uit en na drie albums is goed te zien dat Clairo een eigen geluid heeft gevonden en hier aan vasthoud.

De indie-pop roots zijn nog steeds duidelijk aanwezig op Charm. Zachte melodieën onder gevoelige teksten, precies zoals we Clairo leerden kennen toen ze doorbrak vanuit haar slaapkamer. In 2017 werd de lo-fi single 'Pretty Girl' een viral hit, nu 7 jaar later genieten we weer van 'Sexy To Someone'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In 2019 scoorde ze al een album van de week met Immunity. Voor haar tweede album Sling sprak ze met 3voor12 over haar samenwerking met Lorde. “I definitely didn’t think that Ella (Lorde) would sing on my stuff, but she did.”

Charm

Het geluid blijft voor echte Clairo-stans precies wat ze verwachtten. Ze blijft opereren binnen hetzelfde fijne sfeertje. Kalme en rustgevende indie die terugblikt op eerdere relaties en ook nog met verlangen naar de toekomst kijkt.

Tour

Ze was in 2022 voor het laatst hier, waar ze Paradiso twee avonden uitverkocht, maar voorlopig houdt Clairo zich vast aan het comfort van het thuisfront van L.A. en New York. Ze tourt voor haar album niet (nog) niet in Nederland. Voorlopig is ze dus nog te bewonderen vanuit die fijne slaapkamer.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie