3FM nieuws

Sam Smith brengt genderneutrale versie van 'Stay With Me' uit

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Sam Smith brengt genderneutrale versie van 'Stay With Me' uit

Op Pinkpop liet Sam Smith al de kleine tekstuele aanpassing in de geliefde track 'Stay With Me' horen. En speciaal voor het tienjarig jubileum van hun debuutalbum In The Lonely Hour heeft de zanger, die non-binair is, besloten om de track opnieuw uit te brengen met de aangepaste lyrics.

Aanpassing tekst

Het grootste verschil in de tekst vind je in één klein zinnetje. In plaats van "But I still need love, 'cause I'm just a man", verandert Sam de tekst naar iets wat hun non-binaire identiteit vertegenwoordigt. In live-optredens heeft hen al een hoop verschillende versies laten horen, maar de wijziging, "But I still need love, baby understand", zal de definitieve versie vanaf nu worden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Betekenis veranderen

Waarom Sam nu heeft besloten om de tekst aan te passen, laat hen in een prachtige mail naar hun fans weten. "Elke keer dat ik het nummer zing, verandert de betekenis," zegt Sam openhartig. "De woorden 'stay with me' kunnen miljoenen betekenissen hebben, maar de tekst blijft me bij alsof het een jeugdvriend is".

Zelfs na tien jaar is 'Stay With Me' nog één van Sam Smiths favoriete nummers om live te zingen. Vandaar dat het tienjarig jubileum een speciale editie van hun debuutalbum verdient. Op 2 augustus wordt deze uitgebracht (zowel fysiek als op streamingplatforms), en dan kun jij genieten van het album.

En met een de laatste zin in hun brief wil Sam Smith de lezer nog een extra hart onder de riem steken: "Het is prachtig om te weten dat wij soms wel het verleden kunnen aanpassen."

Ster advertentie
Ster advertentie