3FM nieuws

ADE is niet alleen beuken, deze bijzondere feesten kan je ook meepakken

foto: NPO 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. ADE is niet alleen beuken, deze bijzondere feesten kan je ook meepakken

Amsterdam Dance Event, dan denk je al snel aan enorme lichtshows, grote podia en dreunende muziek. Toch is er veel meer te vinden dan alleen het stereotypische van dance. Hier lees je over de gekke, bijzondere en mooie feesten die ook tijdens ADE te vinden zijn.

Celebratix

In de categorie mooi heb je Celebratix in Jimmy Woo. Hier gaan 100% van de inkomsten van naar 3FM Serious Request! Dit jaar zet 3FM Serious Request zich in voor Metakids, een organisatie die zich inzet voor kinderen met metabole ziektes. Je kan hier meedoen aan de actie.

Feestjes voor jong en oud

Er is voor ieder wat wils te vinden. Voor de jonkies is er de Kids Rave Future Beats, een 12+ feest vóór en door kinderen. De lineup staat vol met jong talent dat zich in Panama mag tentoonstellen. Voor een tientje kan je zondag van 12:00 tot 18:00 meedansen en genieten.

Op woensdag 16 oktober kan je het over een andere boeg gooien bij het Huis van de Tijd. Hier staat het feest weer in het teken van ouderen met dementie en geheugenverlies. Met muziek wordt er een fijne, nostalgische sfeer voor de ouderen gecreëerd. Je kan hier dus woensdag tussen 15:00 en 17:00 meezingen en -dansen.

Yoga, soundhealing en meditatie

Tot rust komen, niet het eerste wat je met ADE zou associeren... Toch zijn er meerdere evenementen waar de elementen van elektronische muziek worden gebruikt voor meer dan alleen energie opwekken. Bij Yotecha kan je woensdag 16 en zaterdag 19 oktober bijvoorbeeld aan een yogasessie meedoen. Diepe resonerende beats van techno begeleiden hier de yoga sessie, de samenkomst van beide aspecten zal tot verlichting en heling leiden.

Een andere manier van muzikale genezing is te vinden bij het Ancient Wisdom and Modern Soundhealing evenement. Hoe wetenschap, geluid en oude wijsheden samen tot een elektronische genezing kunnen leiden ontdek je donderdag 17 oktober tussen 12:00 en 16:00 bij de Embassy of the Free Mind.

De nieuwe Picasso (letterlijk)

Een naam die je niet snel bij ADE verwacht, maar hij staat er toch echt! Niet Pablo, maar Florian Picasso staat vrijdag de 18de tussen 20:00 tot 04:00 in Lynk & Co te draaien. De achterkleinzoon van de beroemde kunstenaar heeft ook met andere grote namen samengewerkt. Martin Garrix, Nicky Romero en Steve Aoki mogen ook zeggen dat ze met Picasso hebben samengewerkt.

Sporten met dance

Het gemiddelde ADE feest is eigenlijk al een workout, maar als je écht wil sporten zijn deze evenementen ook nog een optie. Zo kan je donderdag ochtend gaan hardlopen met Ravers2Runners X ADE. Tussen 08:00 en 09:30 is er in het Westerpark een 5 kilometer lange wedstrijd waar geld wordt opgehaald voor het goede doel.

Als rennen niet je ding is kan je ook gewoon gaan golfen. Op vrijdag is het ADE Golf Tournament voor mensen in de dance industrie. Wat de link tussen dance en golf precies is, is niet helemaal duidelijk...

Een logischer verband tussen muziek en sport is bij WE ROLLIN' te vinden. De ouderwetse rolschaats disco is terug! Nu met house, funk en soul. Zaterdag is de dansvloer van 12:00 tot 00:00 open, waar je je gratis voor kan aanmelden.

Echt voor iedereen

Ook voor (en door) de dak- en thuislozen is een feest georganiseerd. Dak- en thuislozen hebben het al zwaar, volgens organisatoren Music Moves, en ze verdienen dus wel een feestje. Julien ging vorig jaar al een keer langs bij 'Uit je Dak'. Hier sprak hij met bezoekers over wat het feest voor hen betekende.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Daarnaast wordt er ook nog aan de asielzoekers gedacht door organisatoren Music Moves. Into the Galaxy is een feestje voor de bewonenden van de noodopvanglocatie Amsterdam Galaxy. Hier komt een breed scala aan klanken van allerlei herkomsten voorbij. Het evenement is exclusief voor de bewoners van AZC Galaxy.

Tantu on the Tracks

Misschien wel het meest creatieve evenement van de hele week, Tantu Beats die een masterclass geeft over producen. Dat is op zichzelf een leuk idee, maar wat deze masterclass zo bijzonder maakt is de plek. Tantu neemt je namelijk mee in de tram naar zijn natuurlijke habitat: de track.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meedoen met de show? Dat kan ook!

Er is zelfs een feest waar het publiek een instrument is. Door het synchroon ademen en mediteren kan iedereen deelnemen aan deze show. Je hoort bij Breathworks natuurlijk liedjes maar ook poëzie en andere elementen. Zaterdag 19 oktober kan je erbij zijn, van 14:00 tot 15:30 is de adembenemende show bij te wonen in 't Zonnehuis.

3FM x ADE

Ook onze eigen dj's zijn van de partij natuurlijk! Wat wij allemaal organiseren kan je vinden hieronder.

Ster advertentie
Ster advertentie