3FM nieuws

Ed Sheeran op Pinkpop: greatest-hitsshow sluit festival af

foto: Nathan Reindsfoto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. Ed Sheeran op Pinkpop: greatest-hitsshow sluit festival af

De laatste dag van Pinkpop is druk. En dat heeft veel te maken met één man: Ed Sheeran, die het festival in stijl afsluit. Want wees nou eerlijk: met zo ontzettend veel hits pak je zo’n veld van 75.000 man gemakkelijk in.

Al tientallen jaren staat Ed Sheeran recht bovenaan in het lijstje van grootste artiesten ter wereld. In al die jaren stond de roodharige zanger vol tattoo’s slechts één keer eerder (2014) op Pinkpop. Exact tien jaar later is het tekenend dat hij Pinkpop afsluit. In anderhalfuur sleept de zanger van wereldformaat het publiek mee.

Want waar hits zijn, daar is Ed Sheeran. Openen met zúlke bekende knallers als ‘Castle On The Hill’, ‘Shivers’ en ‘The A Team’ kunnen er maar heel weinig. Vanaf dat moment zingt Ed Sheeran voortdurend de ene na de andere radiovriendelijke hit, met steeds de akoestische gitaar als basis. En zo weet hij de extra 30.000 man die voor de zondag wel een kaartje kopen geheel in te pakken.

Vergeleken met andere grote acts doet Ed Sheeran het moeiteloos allemaal in z’n eentje. Met slechts een aantal monitoren die projecties van zijn verschillende albums portretteren flikt hij het toch maar even. Bekijk de foto’s en video’s van Ed Sheeran op Pinkpop hieronder.

button arrow
button arrow
foto: Nathan Reinds

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie