3FM nieuws

Bassist Green Day doet boekje open over 'bandproblemen'

  1. Nieuwschevron right
  2. Bassist Green Day doet boekje open over 'bandproblemen'

Green Day bassist Mike Dirnt heeft een boekje open gedaan over de recente problemen van de band. "We we're dealing with a shitshow".

Een poosje geleden besloot frontman Billie Joe Armstrong terug te keren naar de afkickkliniek naar aanleiding van een 'incidentje' bij een radioshow in Las Vegas. Nadat hij on-stage flink had lopen schelden omdat de band moest stoppen met spelen en zijn instrument kapot gooide werd al snel duidelijk dat de zanger weer terug was gevallen in zijn oude patroon van vermoedelijk drugs en drank. Back to rehab dus.

Mike blikt terug op incident in Las Vegas

In een interview blikt Dirnt terug op de dag van het incident in Las Vegas.

"De sfeer in Vegas was bij voorbaat al erg gespannen. Toen Billie aankwam had ik het gevoel dat het niet helemaal goed met hem ging. Ik vroeg hem nog wat er met hem aan de hand was. Ik hield 'm al een tijdje in de gaten en achteraf kan ik je vertellen dat het langzamerhand bergafwaarts ging met hem."

"Op een gegeven moment had ik zoiets van: 'Kom, we gaan een lolletje trappen!'. Op de één of andere manier eindigden we al worstelend in de backstage area, geen idee hoe dat kwam. Het leek allemaal heel leuk en positief, maar uiteindelijk eindigde de show toch net even anders. Met een lichte depressie en alcohol is het ook vrij logisch dat een feestje niet joviaal en positief eindigt.

'Ik maakte me zorgen om mijn vriend'

De bassist gaf in hetzelfde interview ook toe dat hij met de frontman heeft gepraat na het incident.

"Ik maakte me in het begin zorgen om mijn vriend maar uiteindelijk veranderde deze zorg in woede. Uiteindelijk wist ik de link te leggen tussen deze zorg en woede: het kwam door Billie. Ik wist niet wat hij aan het doen was, maar het was zeker niet Billie zoals ik hem ken."

"Het komt soms voor dat je een vriend gewoon even flink door elkaar moet schudden," aldus Mike. "En dat moet op het moment dat zij gewoon geen uitweg meer zien."

Green Day afsluiter Pinkpop 2013

De band zit echter niet stil en heeft inmiddels alweer een aantal shows aangekondigd. Zo sluit Green Day op 16 juni 2013 het Pinkpop festival af in Landgraaf.

Ster advertentie
Ster advertentie