3FM nieuws
KRO-NCRV

Maan over haar afwezigheid en terugkeer: "Het is heel lekker om niet overal online te zijn en in een studioholletje te zitten"

foto: Instagram Maan
  1. Nieuwschevron right
  2. Maan over haar afwezigheid en terugkeer: "Het is heel lekker om niet overal online te zijn en in een studioholletje te zitten"

Na een periode van stilte is zangeres Maan weer terug in de schijnwerpers. Vanochtend sprak ze bij Wijnand in de Ochtend over o.a. haar nieuwe nummer 'Lilly'. In de studio heeft ze haar creatieve proces herontdekt en een nieuw geluid ontwikkeld. Met het nummer 'Lilly' deelt ze een persoonlijk verhaal over onvoorwaardelijke liefde en zelfreflectie.

Afwezigheid

Het is lange tijd stil geweest rondom zangeres Maan. Ze had namelijk een stap terug gedaan uit de muziekindustrie en sociale media. "Ik ben gaan zoeken naar wat ik leuk vond om te gaan maken. Ik heb zo'n 8 jaar hetzelfde gedaan en het leek mij lekker om te gaan reizen en rust te ervaren." De zangeres is de studio weer card blanche ingegaan. "Dat was echt een heel leuk proces. Heel lekker om niet overal online te zijn en in een studioholletje te zitten. Het was echt top, ik kan het iedereen aanraden."

Nieuw geluid

Maan heeft niet het idee dat ze er 'nu al is'. "Het is sowieso een ongoing ding. Ik ben natuurlijk nog steeds in de studio en veel aan het blijven ontdekken. Maar ik heb wel een beetje gevonden wat ik op dit moment vet vind om te doen." Hoe ze de stijl van haar nieuwe nummers omschrijft? "Iet minder dat hele erge popachtige, wat ik altijd heb gedaan, en iets elektronischer. Ik vind het verder lastig om er een stempel op te zetten."

'Lilly'

Het nummer 'Lilly' gaat over de kleine ik in jezelf en is vernoemd naar de pop die die de moeder van Maan ooit voor haar heeft gemaakt. "Dat stukje dat je altijd onvoorwaardelijk liefde wilt geven én liefde nodig heeft. Maar waar je vaak ook best hard voor bent. Ik vond het mooi om daar iets voor te schrijven. In die zin gaat het eigenlijk over een stukje van jezelf."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Luister het hele gesprek hieronder terug.

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie