3FM nieuws
KRO-NCRV

Willie's inventieve oplossing tegen hardrijders: Een 2,5 meter hoge betonnen penis

foto: RTV Vechtdal
  1. Nieuwschevron right
  2. Willie's inventieve oplossing tegen hardrijders: Een 2,5 meter hoge betonnen penis

Vanochtend sprak 3FM-dj Wijnand Speelman met Willie de Groot over een nogal opvallende oplossing voor een veelvoorkomend probleem in Nederlandse woonwijken: hardrijders. Willie kwam op het geniale idee om een betonnen penis van 2,5 meter hoog in zijn voortuin te plaatsen.

Hoe kwam Willy op dit idee?

Willie kwam op het idee door een vriend die het unieke sculptuur had gemaakt met een 3D-printer voor beton. Toen de familie van zijn vriend het niet thuis wilden hebben bood Willie zich gelijk aan. Hij plaatste de betonnen penis vol trots in zijn voortuin en sindsdien heeft hij gemerkt dat mensen inderdaad minder hard door de straat rijden.

“Het is ook gewoon een grapje,” zei Willie lachend, terwijl hij vertelde over de reacties van de buurtbewoners. Hoewel sommige buren verrast waren door het kunstwerk, lijken ze het vooral als humoristisch te beschouwen. En eerlijk is eerlijk, het is een stuk origineler dan de klassieke verkeersdrempel.

De techniek achter de penis

Het opvallende kunstwerk is gemaakt met een 3D-printer die beton laag voor laag opbouwt, een nieuwe techniek in de bouwsector. Dit geeft de penis niet alleen een robuuste uitstraling, maar zorgt er ook voor dat hij stevig genoeg is om jaren mee te gaan.

Positieve impact op de buurt

Naast het praktische effect van langzamer rijdende auto’s, brengt Willie's uitvinding ook een flinke dosis humor en positiviteit in de buurt. Het is een leuke blikvanger geworden, en voorbijgangers kijken met verbazing en een glimlach naar het imposante kunstwerk.

Wie had ooit gedacht dat een betonnen penis van 2,5 meter hoog een effectieve en creatieve oplossing zou zijn voor hardrijders? Maar in de wereld van Willie de Groot is alles mogelijk en levert het in ieder geval heel wat gespreksstof op!

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie