3FM nieuws

3FM'S Talentencamping: Het jaar van Elmer

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM'S Talentencamping: Het jaar van Elmer

Op De Talentencamping ontvangt Julien verschillende artiesten die begin dit jaar door 3FM zijn uitgeroepen tot 'De 10 van 2024'. Dit zijn artiesten die dit jaar hét verschil gaan maken. We zijn ondertussen heel wat optredens en releases verder, maar hoe gaat het nu met ze? Je ziet het in de eerste aflevering van ‘De 3FM Talentencamping’, waar we even helemaal back to basic gaan!

Hoe was het jaar van Elmer?

In de tweede aflevering van de Talentencamping trekken Julien en Elmer als ware scouts de wilde natuur in, op zoek naar vogels én diepgaande gesprekken. Elmer praat over rouw, raar zijn en en het platslaan van andersdenkenden. Uiteindelijk sluit ze af met een bijzonder optreden voor haar 'scoutingwelpjes'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

“Als je boos bent op andere mensen, druk je ze plat”

Voor Elmer is 2024 nog lang niet afgelopen. Zo komt in oktober haar allereerste album Platland uit. Hierin beschrijft Elmer hoe ze naar Nederland kijkt en welke roerige relatie ze met ons kikkerlandje heeft. Elmer: “Maar het gaat ook over dat ik geloof dat als je mensen stom vindt of boos bent op anderen, je ze letterlijk platdrukt." In dit album geeft Elmer zichzelf de ruimte om deze woede naar anderen volledig te voelen, om achteraf weer in liefde naar deze andersdenkenden te kunnen kijken en ze te accepteren.

Verder vertelt Elmer over haar jeugd en hoe het voelde om ‘anders dan de rest’ te zijn. Ze beschrijft haar jeugd als een combinatie van extreme kinderlijkheid en nooit kind hebben kunnen zijn: “Als kind was ik enorm raar, omdat ik een liefde had voor fantasiewerelden, maar ook jong volwassen moest worden, omdat mijn moeder erg ziek was.” Tijdens het gesprek met Julien gaat ze dieper in op hoe deze tijd voor haar was en hoe ze dit heeft weten om te zetten tot wie ze vandaag de dag is.

De 10 van 2024

3FM is natuurlijk de plek om jouw muzieksmaak uit te breiden met de beste nieuwe artiesten die de wereld op dit moment te bieden heeft. Wie moet je live zien, horen en checken? Dat is dé reden waarom je deze serie moet zien!

Ben je benieuwd wie de rest van 'De 10 van 2024' zijn? Check de lijst hieronder!

- The Indien
- Anna-Rose Clayton
- Adriaan Persons
- Maryn Charlie
- Loupe
- Goldkimono
- Wodan Boys
- Roxy Dekker
- Zoë Livay
- Elmer

Meer zien van ‘De Talentencamping’?

Wil je zien wie Julien nog meer op zijn camping heeft mogen ontvangen? Check dan volgende week woensdag de nieuwe aflevering met Anna-Rose Clayton!

Ster advertentie
Ster advertentie