3FM nieuws

Wie is Frankie Valli en waarom is het internet bezorgd om hem?

foto: ANPfotofoto: ANPfoto
  1. Nieuwschevron right
  2. Wie is Frankie Valli en waarom is het internet bezorgd om hem?

Nu er beelden van Frankie Valli (90) die live optreedt op TikTok verschijnen zijn mensen bezorgd om zijn gezondheid. Video's van de muzieklegende doen de ronde omdat het eruit ziet alsof hij niet meer zingt en moeilijk beweegt. En hoewel velen zich oprecht zorgen maken, is een andere kant van het internet vol op het meme-en geslagen.

TikTok sensatie

Je kan geen 5 minuten scrollen op of er komt weer een video van Frankie Valli voorbij waatop hij lijkt te playbacken . Heel TikTok staat er vol met deze beelden, Valli die met zijn groep The Four Seasons optreedt. Er duiken theorieën op over de redenen voor het nog optreden op 90-jarige leeftijd. Zo wordt er gedacht aan een schuld of afpersing, waardoor de Amerikaan nog steeds geforceerd moet touren.

Wie is Frankie Valli?

Voor velen was dit het eerste wat ze van Frankie Valli zagen. Een man van 90 die lijkt te playbacken met vier achtergrondzangers. Maar waarom is deze man dan een legende? Na 70 (!) jaar in de industrie zijn er wel meerdere redenen te noemen. Om maar te beginnen met de grootste hits, het nummer 'Sherry' is te horen in veel van de TikToks die rond gaan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dit was in 1962 de eerste grote hit van Frankie Valli & The Four Seasons. Ook legendarische hits als 'Can't Take My Eyes off You', 'December 1963 (Oh, What A Night)' en zelfs de openingstrack van de gelijknamige musical 'Grease' komen uit de pen van Frankie Valli. Niet al zijn nummers zijn bekend van zijn eigen werk, maar covers van bijvoorbeeld 'Can't Take My Eyes off You' zijn later nog groter geworden.

Gezondheid

Valli heeft zelf aangegeven nergens last van te hebben. Hij keek op van de vele reacties op zijn optredens, en gaf aan nog met veel plezier op het podium te staan. Ook zegt hij nog zelf te zingen, wat in andere videos van live optredens ook te zien is.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De rest van de tour

Als je de legendarische Frankie Valli nog live wilt zien spelen kan dat gewoon. Zijn tour loopt door tot in april 2025, en wie weet gaat hij daarna ook nog door. Je moet er wel voor naar de V.S., voorlopig staat er nog geen wereldtournee op de planning.

Ster advertentie
Ster advertentie