3FM nieuws

Wat kan je verwachten van het nieuwe Lady Gaga album?

foto: Spotify: Lady Gaga
  1. Nieuwschevron right
  2. Wat kan je verwachten van het nieuwe Lady Gaga album?

Voor de film Joker: Folie à Deux brengt Lady Gaga een bijbehorend album uit. Het heet Harlequin en is LG-6,5, oftewel album nummer zes en een half.

Wat er op Harlequin staat

Harlequin is dus gemaakt voor de film Joker: Folie à Deux. Hierin speelt Lady Gaga de rol van Harley Quinn en zingt ze ook de soundtrack. De film speelt zich af in de jaren 80, maar is vooral beïnvloed door de jaren 50 en 60. Dat hoor je ook terug in de tracklist. Gaga covert Amerikaanse jazzklassiekers als 'That's Life', 'Good Morning' en 'If My Friends Could See Me Now' en houdt deze toon ook aan in het originele werk. Dit geluid kennen we al van Gaga, aangezien ze al twee jazzalbums uitbracht met goede vriend en jazzlegende Tony Bennett.

Wat betekent 'LG-6,5'?

Voor degenen die niet zo bekend zijn met Gaga en haar megafans, de Little Monsters, is het misschien niet helemaal duidelijk wat LG-6,5 precies betekent. LG staat voor Lady Gaga, dat is redelijk voor de hand liggend. De 6,5 is wat verwarrender, maar dit staat voor de hoeveelheid albums die ze heeft uitgebracht.

Het vorige album Chromatica was nummer 6, en Harlequin is dus 6,5. Waarom een half? Nou, dat komt door het langverwachte zevende album (LG-7). Fans wachten al sinds 2020 op dit vervolg in de Gaga-chronologie. Met 6,5 is het dus duidelijk dat dit niet hét album is dat als vervolg is bedoeld, maar meer als een nevenproject.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De filmcarrière van Gaga

Dit is niet de eerste keer dat Lady Gaga zich in de filmindustrie begeeft. Naast ervaring met spectaculaire videoclips heeft ze nu ook al een aardige acteercarrière achter de rug. De grootste rol tot nu toe is natuurlijk in A Star Is Born, waar ze een opkomende artieste speelt. Niet alleen de film werd een enorm succes, ook de bijbehorende single 'Shallow' werd een enorme hit. Als kers op de taart won ze hier haar eerste Oscar mee voor dit nummer. Ook werd ze genomineerd voor beste actrice in een hoofdrol, al won ze die niet. Nog steeds een blijk van haar enorme talent! Niet alleen 13 Grammy's binnenslepen, maar ook nog eens naadloos aansluiten bij de Oscars.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

En 'LG-7' dan?

Wat betreft het vervolg op Chromatica, daar moeten de Little Monsters even op wachten. Naar verwachting komt dit zevende studioalbum in februari 2025 uit, dus daar moeten we allemaal nog even geduld mee hebben.

Ster advertentie
Ster advertentie