3FM nieuws

Dit zijn de meest opvallende feitjes uit de 3FM Festival Top 1003

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit zijn de meest opvallende feitjes uit de 3FM Festival Top 1003

Net als een goedgevulde en gevarieerde festival line-up is er voor ieder wat wils in de 3FM Festival Top 1003. Van het gitaarwerk van Muse of Queens of the Stone Age, naar de elektronische bangers van Fred again.. en Calvin Harris, tot aan de popprinse(sse)n Billie Eilish en Charli xcx hoor je terugkomen. Met deze feitjes kom je alvast in de stemming voor de lijst.

Ook dit jaar kun jij weer genieten van de dikste festivaltunes tussen 17 en 23 augustus. Tune elke dag in tussen 10:00 en 22:00 uur en hoor al jouw favoriete tracks.

De Top 10

Ook als je de lijst al hebt gezien, is je misschien opgevallen dat de Top 10 er niet bijstaat. De exacte volgorde blijft nog een verrassing blijft tot en met vrijdag 23 augustus, maar hieronder kun je alvast de tien best scorende tracks op alfabetische volgorde checken.

  • Amsterdam – Nothing But Thieves
  • Another Love – Tom Odell
  • Europapa – Joost Klein
  • Ik wil dansen – Froukje
  • Noodgeval – Goldband
  • Papillon – Editors
  • Radioactive – Imagine Dragons
  • Sterrenstof – De Jeugd van Tegenwoordig
  • Sugardaddy – Roxy Dekker
  • Witch Doctor – De Staat

Oranje boven

Het grootste feitjes is wel de grote hoeveelheid Nederlandse artiesten. Maar liefst 1/3 van de Top 100 bestaat uit Nederlandse acts, net als meer dan de helft van de Top 10. Hiervan is ook nog eens een groot deel (ex-)3FM Talent. Denk hierbij aan Roxy Dekker, Claude, Froukje, Goldband, Son Mieux en S10.

Zowel Roxy Dekker als Joost staan dit jaar voor het eerst in de 3FM Festival Top 1003. Roxy Dekker staat met haar vier singles in de lijst, terwijl Joost met maar liefst negen (!) tracks zijn debuut maakt.

Meeste notaties

Een aantal artiesten staan bovengemiddeld vaak in de lijst:

Arctic Monkeys, Ed Sheeran en Kensington komen met dertien notaties elk het vaakst voor in de lijst. Zelfs na hun breuk blijft de Nederlandse rockband uitermate populair onder de stemmers. En met de geweldige meezingers die alledrie de acts in hun discografie hebben kan het ook niet anders dan dat ze zo vaak terug te horen zijn.

Maar ook Chef'Special en Imagine Dragons blijven populair, en hoor je ieder twaalf keer terug. Op de gedeelde derde plek, met elf notaties, staan Calvin Harris, Coldplay en Pink. Deze medaillewinnaars worden nauw gevolgd door een vijftal acts met tien noteringen: namelijke DI-RECT, Foo Fighters, Goldband, Muse en Red Hot Chili Peppers.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie