3FM nieuws

Limp Bizkit klaagt Universal Music Group aan voor meer dan 200 miljoen dollar

foto: NPO 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Limp Bizkit klaagt Universal Music Group aan voor meer dan 200 miljoen dollar

De nu metal band beweert dat Universal Music Group (UMG) nog 200 miljoen dollar aan royalty's moet uitbetalen. UMG zou opzettelijk minder uitbetalen dan wat de band echt opbrengt.

Een voorschot terugbetalen

UMG zou Limp Bizkit miljoenen hebben voorgeschoten voor het opnemen van nieuwe muziek. Het is niet bekend wanneer dit voorschot precies betaald is. Limp Bizkit zou dan dit bedrag terugbetalen door middel van royalty's. Fred Durst, de leadzanger, zegt dat het oude label van Limp Bizkit wél royalty's ontvangt, terwijl de band nog bezig zou zijn met het terugbetalen van het bedrag.

Hierdoor vermoeden Durst en de rest van de band dat UMG geld achterhoudt. Limp Bizkit kent de laatste tijd een heropleving van populariteit. Ze stonden dit jaar bijvoorbeeld op Pinkpop en ze touren nog steeds door in 2025. Het is niet bekend of er nog meer artiesten zijn met soortgelijke vermoedens.

Uiteindelijke som

Het bedrag van 200 miljoen dollar komt uit een schatting waar kosten van onder andere schuldeisers, misgelopen royalty's en contractbreuk bijhoren. De band wil het huidige contract nietig laten verklaren en alle rechten van hun muziek in eigen handen krijgen. In Los Angeles zal de zaak voorkomen, en de band wil graag een jury erbij betrekken.

Ster advertentie
Ster advertentie