3FM nieuws
KRO-NCRV

Grootste podium ooit voor Zwarte Cross: Een innovatie die de grenzen verlegt

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Grootste podium ooit voor Zwarte Cross: Een innovatie die de grenzen verlegt

Vandaag spraken 3FM-dj's Barend van Deelen en Wijnand Speelman met Johan Kampman, één van de creatieve krachten achter het legendarische Zwarte Cross Festival. Johan vertelt over de ambitieuze plannen voor het gigantische hoofdpodium dit jaar.

Een Megapodium voor het Publiek

Johan onthulde dat het nieuwe hoofdpodium groter wordt dan ooit tevoren, met een hoogte van 35 meter en een breedte van 170 meter. "We willen het publiek een nog indrukwekkender ervaring geven," verklaarde Johan. "Het is meer dan alleen een podium; het wordt een gigantisch bouwwerk waar iedereen deel van kan uitmaken."

Interactieve Elementen en Open Podium

Een opvallend aspect van het nieuwe ontwerp is de nadruk op interactie met het publiek. Er zijn verschillende plekken waar bezoekers zelf het podium op kunnen, en er komt een open podium voor iedereen die zijn talenten wil tonen. Johan benadrukte: "We willen dat het publiek ook een grotere rol speelt, het wordt een echt gezamenlijk spektakel."

Veiligheid en Inclusiviteit

Zwarte Cross streeft naar inclusiviteit, met voorzieningen voor rolstoelgebruikers en diverse andere toegankelijkheidsopties. "We willen dat iedereen kan genieten van het festival, ongeacht hun mobiliteit," aldus Johan. Het festival biedt een breed scala aan podia, waaronder enkele met glijbanen en reuzenraden, wat bijdraagt aan de unieke festivalervaring.

Technische Specificaties en Geweldige Feiten

Het nieuwe podium belooft een technische wonder te worden met 150 luidsprekers, 300 lampen, 26 vlammenwerpers, en 650.000 kilo aan materiaal. "Het is een enorm project, maar het wordt fantastisch," verzekerde Johan.

Opening met Armin van Buuren

De opening van het nieuwe podium belooft spectaculair te worden, met een grootse ceremonie rond het optreden van Armin van Buuren op donderdagavond. Johan hintte op een adembenemende start van het festival: "Het wordt een magisch moment."

Het Zwarte Cross Festival staat dit jaar garant voor een ongeëvenaard avontuur vol innovatie, spektakel en een gevoel van gemeenschap. Bereid je voor op een festivalervaring die je nog lang bij zal blijven.

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie