3FM nieuws

Bløf UMOJA tour: 3FM luisteraars waren er bij!

  1. Nieuwschevron right
  2. Bløf UMOJA tour: 3FM luisteraars waren er bij!
3FM Presents: {l}Bløf{/l}. De band gaf op diverse locaties in het land, in maart, concerten voor een clubtour. En natuurlijk waren de luisteraars van 3FM erbij. Lees de recensies en bekijk de foto's gemaakt door onze luisteraars.

Mezz, Breda 31-3-2006

Paard van Troje, Den Haag 30-3-2006

Gigant, Apeldoorn 11-3-2006

Oosterpoort, Groningen 3-3-2006

Arsenaal, Vlissingen 2-3-2006

Mezz, Breda 31-3-2006

































Foto's zijn gemaakt door Inge.

Paard van Troje, Den Haag 30-3-2006































Voordat het concert begon, konden we al kijken naar een foto-impressie van de wereldreis die Paskal, Peter, Bas en Norman gemaakt hadden. Lekker gemaakt door alle foto's was het wachten op Blof.

Het concert begon met de didgeridoo-klanken uit Australië die horen bij het nummer 'De Hemel Is De Aarde'. Ook Blof kan fouten maken, dus na een paar maten moest het nummer opnieuw ingezet worden, omdat Paskal toch nog twijfelde aan de tekst na 4 maanden (!) touren.

De muzikalereis langs alle landen werd af en toe onderbroken door oude nummers van de band. De band werd ondersteund door beelden, op een groot beeldscherm achter hen, en klanken van de artiesten uit verschillende landen.

Ook de 2 nummers van Blof met Adam Duritz en de rest van de Counting Crows mochten niet ontbreken. Hierbij was goed te zien hoeveel bewondering de heren van Blof voor deze band hebben, dat werd later nog duidelijk door het stukje van 'Round Here' dat in 'De Mooiste Verliezers' (wat een goede versie van dat mooie nummer was dat!) zat.

Nadat Blof 2x een toegift had gegeven was de wereldreis dan toch echt afgelopen. Het was een geweldig concert, het publiek had het naar hun zin en dat merkte je ook aan de band. Ze hadden er plezier in om al de mooie nummers te spelen.

Casper

Gigant, Apeldoorn 11-3-2006




































Vanuit Wijchen waar wij wonen is het een uurtje rijden dus goed te doen. We moesten ons melden, we stonden op de gastenlijst (wat klinkt dat sjiek he hihi) en toen de zaal in.

We waren daar nog nooit geweest (Gigant in Apeldoorn) het was een leuke kleine ruimte echt heel intiem. We stonden dan ook vlakbij het podium. Ik kon aan de zijkant op een soort verhoging staan en kon dus alles prima zien. Heb ook een paar foto's kunnen maken die ondanks alle rook en felle lampen redelijk gelukt zijn.

Het concert begon om 2030 uur en was echt geweldig. ze speelde nieuwe nummers afgewisseld door oude hits dus echt van alles wat, geweldig. Paskal ging halverwege het concert flink door zijn enkel heen, hij had goed pijn dat was te zien maar ging gewoon door met het concert. Hij zei ook zwakke enkels te hebben wat dodelijk is in combinatie met zijn lompe motoriek haha. Maar hij zei we gaan gewoon door ik laat het dansen en springen wel aan jullie over.

Na 3 keer een toegift gegeven te hebben was het afgelopen, ze hebben dik 2 uur staan spelen. we hebben echt genoten. Ik kan het iedereen aanraden om naar een concert van blof te gaan, het is meer dan de moeite waard!!!

Petra

Oosterpoort, Groningen 3-3-2006


































Op de mail die ik van 3FM had gekregen, stond in om evt. een verslag te maken en foto’s op te sturen. Aangezien fotograferen een passie van me is zorgde ik voor goede lenzen. Verschillende “liefdes” bijelkaar, fotograferen, theater en “reizen” met/op de muziek van Blof. Ik had er zin in! Bij de deur aangekomen werd ik eruit gepikt. Of ik mijn fototas open wou maken. Ik zag de bui al hangen.

Het apparatuur zag er te professioneel uit, dat was het ook, en dat was niet toegestaan. Na uitleg moest ik het alsnog inleveren. Hevig teleurgesteld deed ik dat dan maar. Ik kon het niet van me afzetten en heb gevraagd aan iemand waarvan ik dacht en vroeg of hij bij de band Blof hoorde. Het antwoord was ja, maar na uitleg kon ook hij niets doen. We moesten bij de mensen van de Oosterpoort zijn. Zo gezegd zo gedaan. Maar halverwege het verhaal kwam de man van de band naar ons toelopen, hij zou kijken of die toch iets kon regelen.

Hij kwam terug en het mocht…..nou, helemaal blij natuurlijk. Na afloop heb ik begrepen dat hij de tourmanager was, ik heb hem toen al bedankt, verschillende keren, maar nogmaals……bedankt!!

Het optreden was geweldig, het begon met een enorme grap. Acda en de Munnik traden die avond ook op, in de grote zaal van de Oosterpoort. Het begon dus met een optreden van Acda en de Munnik, zoals het optreden van hun met Blof begon. Wat een stunt! Aan de zaal kon je merken dat iedereen het geweldig vond. Maar ja, later hoorde ik ook dat sommigen echt dachten dat ze in de verkeerde zaal zaten en toen ze de zaal uitliepen, ontevreden waren omdat ze hun goede plekje nu kwijt waren geraakt. Voor hen was het waarschijnlijk minder grappig.

Toen Blof eenmaal begon heb ik genoten van begin tot eind. Heerlijke muziek, mooie teksten en dan de mooie beelden van de reisverslagen op het videoscherm, een lust voor het oog en oor. Kippenvel! Ook ik heb gisteravond 13 landen bezocht. Ik vind het bijzonder knap dat Blof zo een eigen geluid heeft en dat blijf je horen, ook als er muziekstromen van de andere landen bij komen, die je ook duidelijk hoort.

De hele aanpak er omheen is zo goed gestroomlijnd, alles is heel mooi op elkaar afgestemd. Van cd/dvd, naar de prachtige website, die zich bij elk land aanpast. Toen ik de cd/dvd kocht kreeg ik het in een tasje met het logo erop en het winkelpersoneel had zelfs de T-shirts aan. Ook geheel terecht dat het al platina is geworden. Gefeliciteerd!!! Dit was dan wel mijn eerste optreden die ik van Blof heb gezien, maar zeker niet mijn laatste.

Anja



































Foto's zijn gemaakt door Dinja (boven) en Jacquelien (onder)

Arsenaal, Vlissingen 2-3-2006































Zoals beloofd, de foto's en een verslagje van het BLOF concert in het Arsenaal te Vlissingen. Het was weer een geweldig concert. Maar het speciale was nu, dat de videobeelden met geluid, gelijk mee liepen met wat BLOF speelde. De muziekanten van de bezochte landen waren er toch bij op deze manier en dat was heel byzonder. Alle liedjes van de nieuwe cd werden gespeeld. Mijn favoriet is het liedje uit Turkije, mens. Dat is zooooo mooi. Ze speelden tussendoor nog oude bekende nummers, die werden dan ook velledig meegezongen. Tot slot, UMOJA is al PLATINA!!!!!!!!!!!!!!!! geweldig toch??

Jeanette















Foto gemaakt door Irving.
Ster advertentie
Ster advertentie