3FM nieuws

Joost Klein over Eurovisie 2025: "Het doet mij pijn om niet te gaan, maar ik denk dat het zo beter is"

foto: Persfoto Eurovision
  1. Nieuwschevron right
  2. Joost Klein over Eurovisie 2025: "Het doet mij pijn om niet te gaan, maar ik denk dat het zo beter is"

De kogel is door de kerk: Joost doet in 2025 niet mee aan Eurovisie 2025. Dit laat zowel de AVROTROS als hijzelf weten in een statement. Daarna heeft hij bij Eva Jinek zijn verhaal eindelijk gedaan, in zijn eigen woorden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Ik ben echt heel moe"

Daarmee verbreekt hij voor het eerst in maanden zijn stilte. Joost is kapot door de nasleep van Eurovisie 2024. "Wij zijn tien maanden non-stop bezig geweest" en dat nog voordat de drama zich in Malmö ontplooide. Hij is er klaar mee en vindt dat hij niet met een goed gevoel kon meedoen aan deze editie.

De vermoeidheid komt volgens Joost van een paar kanten: niet alleen door de pers, maar ook hoe fans hem hebben behandeld. Hij voelt zich nergens echt meer op zijn gemak en voelt alsof hij altijd over zijn schouder moet kijken. Alles wat hij doet wordt onder de loep genomen, waardoor hij ook minder behoefte heeft om met de media te praten.

Waar hij dan wel behoefte aan heeft, is schrijven en touren. Afgelopen jaar heeft hij heel de wereld afgereisd om zijn nieuwe internationale fans te ontmoeten en op te treden. En in de tussentijd heeft hij ook nog een album geschreven (zoals hij in zijn statement op Instagram laat weten). Het hele interview kun je terugkijken op NPO Start, of hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie