3FM nieuws

Radiocolumn Lieve Peter: een domme fout

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Radiocolumn Lieve Peter: een domme fout

Iedere donderdag komt Nellie Benner in de middagshow van Barend & Benner met een radiocolumn, die in het teken staat van een specifiek thema. Een goede mix van persoonlijke gebeurtenissen samen met de harde werkelijkheid.

Lieve Peter - donderdag 10 augustus,

Ik was even helemaal niet blij. Ik kan het bijna niet vertellen, omdat ik een beetje verkouden ben. Maar Ik was echt ontzettend bang dat ons Jelmertje dood was. Zijn schoonmoeder serveerde gisteravond namelijk zelf geplukte paddenstoelen.En dat dit niet enkel kan leiden tot onbedoeld keihard trippen, maar ook een tragischere afloop kan hebben, bleek uit het bericht dat in het Australische stadje Leongatha een familielunch met mogelijk giftige paddenstoelen eindigde tot de dood van maar liefst drie familieleden. Eén vecht voor zijn leven.

Een foutje, een foutje met een desastreuze afloop. Fouten. We vrezen ze allemaal. Vaak niet de fout zelf, maar veelal de gevolgen. De gevolgen kunnen namelijk monsterlijk, pijnlijk, al dan niet angstaanjagend zijn.

Zo brak ik door een foute beweging mijn turnjuf haar neus. Waardoor de arme vrouw jaren met een scheve neus heeft gelopen. Zat ik in de trekhaak van een voorganger, omdat ik op mijn telefoon Google Maps zocht. Omdat ik maar rondjes op ring van Amsterdam bleef rijden. En was ik er van overtuigd dat die witte natte doekjes, op het toilet van een gozer, natte billen doekjes waren. Ik moest aan een in den fik staande vagina ondervinden, dat dit geen babydoekjes waren, maar schoonmaakdoekjes met bleekmiddel. Een domme fout, brandende poes en een anus bleekje tot gevolg.

Een 34-jarige vrouw uit Amstelveen kan haar ogen niet meer sluiten, omdat haar cosmetische arts te veel ooglid heeft weg gesneden. Klein foutje. Maar met het breken van de stuwdam in Noorwegen, hittegolven in Europa, bosbranden in Griekenland en sneeuw in Duitsland, wordt het voor ons allemaal moeilijker om de ogen te sluiten.

Fouten maken, ik vind het verschrikkelijk. Als ik per ongeluk degene was die Feyenoord logo’s in een Ajax agenda had laten drukken, had ik geen oog dicht gedaan. En had ik nu badend in het zweet, met een paniekaanval, rondjes getobd in mijn hoofd. Hoe kan ik deze fout herstellen zonder de harde kern in mijn achtertuin te hebben staan? Een foutje van de vluchtleiding van de Nasa: Voyager 2, weg ermee!

Ik lees de comments onder Thijs Römer zijn foto’s op Instagram. En ondanks dat zijn daden onder geen enkele noemer vallen goed te praten. Of onder het woord foutje kunnen vallen. Moet ik er toch steeds aan denken hoe de dagen en nachten van deze man op dit moment zijn. Het volk schreeuwend naar een heks op de brandstapel.

De basisregel van de hekserij volgens Corina van B&B Vol Liefde: Doe wat je leuk vindt. Geniet ervan, maar schaadt een ander niet. Want je krijgt het zevenvoudig terug.

Geen zoetsappig einde met een moraal, want er vloog een meerkoet tegen de uitbouw. Gebroken vleugel, klein foutje.

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie