3FM nieuws

Yungblud in de golfkar bij Jamie om van A naar Backstage te gaan

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Yungblud in de golfkar bij Jamie om van A naar Backstage te gaan

In A naar Backstage brengt een 3FM-dj een artiest in een golfkarretje naar hun volgende locatie. Allereerst op het programma: Yungblud. De Britse zanger stapt in bij 3FM-dj Jamie Reuter, vlak voor zijn show op de South Stage.

Check 3FM.nl/festival!

Vijf jaar geleden stond de zanger voor het eerst op Pinkpop, herinnert Jamie hem. “Ik kan me nog herinneren dat ik een rode jumpsuit droeg en we speelden in een kleine tent, heel vroeg. Nu staan we op de main stage. Ik ben enthousiast. Ik hou van Nederland", vertelt hij met een grote grijns op z'n gezicht.

Yungblud z'n hart gaat ietsjes sneller kloppen als hij aan Nederland denkt. “Weet je wat te gek is aan Nederland?”, vertelt hij. “Jullie waren de eersten die in mijn geloofden. In Engeland of de Verenigde Staten geloofde niemand in ons, maar ondertussen verkochten we al een show uit in de Melkweg.”

Vandaag heeft Yungblud ook nog een nieuw nummer uitgebracht, genaamd ‘breakdown.’. Hij vertelt hierover: “Ik ben zwaar geïnspireerd door Britse muziek. Het nummer heeft veel elementen van de britpop, zoals Oasis en Suede.” Eventjes daarna staat Yungblud op het grote podium om het nieuwe nummer live te spelen. Bekijk het hele interview hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

3FM x Pinkpop

Met 3FM sta je vooraan op Pinkpop! In het weekend van 21, 22 en 23 juni doet 3FM verslag van het festival in Landgraaf, met een dagelijkse live uitzending op 3FM van 16:00 - 01:00 uur. Hier hoor je onder meer live muziek terug van Ed Sheeran, Froukje, Keane, Hozier, Sam Smith en De Jeugd Van Tegenwoordig. Daarnaast doen 3FM en 3voor12 ook online verslag van het festival via 3FM.nl en op Instagram, TikTok, Facebook, X en YouTube.

Ster advertentie
Ster advertentie