3FM nieuws

Green Day is de eerste headliner van Rock Werchter 2025

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Green Day is de eerste headliner van Rock Werchter 2025

Het festivalseizoen van 2024 is net voorbij en het nieuws over 2025 begint alweer binnen te komen. Green Day is zojuist aangekondigd als healiner voor Rock Werchter 2025! Naast de aankondiging van Primavera Sound in Barcelona, waar Chappell Roan, Charli xcx en Sabrina Carpenter headlinen, is de spits voor festivalzomer 2025 officieel afgebeten!

Tijdloos

Het is ondertussen al de vierde keer dat Green Day op Rock Werchter staat, nadat ze in 2005, 2010 en 2013 al optraden in Werchter. De Amerikaanse punkrockband is nu dus de eerste headliner, een veelbelovende start voor een lineup.

Dat ze in Europa zijn voor het festivalseizoen is natuurlijk reden om door te speculeren. Zouden ze bijvoorbeeld ook op Pinkpop gaan staan? Of zijn er andere podia met een plekje over voor het fenomeen Green Day?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

The Saviors Tour

Het optreden op Rock Werchter valt samen met The Saviors Tour waarmee de band heel de wereld over trekt. Ten eerste voor het nieuwste album Saviors, maar ook om te vieren dat debuutplaat Dookie 30 jaar oud is, én dat American Idiot 20 jaar oud is geworden. Genoeg reden om een feestje te bouwen dus.

De tour komt niet alleen naar België, maar eerder werd ook al aangekondigd dat de band op 2 juli in de Ziggo Dome staat. Voor de Europese fans liet de band alvast een voorproefje zien op Instagram.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie