3FM nieuws

Eindelijk: Oasis kondigt nieuwe concertreeks aan voor 2025

foto: BEELD STEFAN DE BATSELIER_IDOLS
  1. Nieuwschevron right
  2. Eindelijk: Oasis kondigt nieuwe concertreeks aan voor 2025

Het nieuws waar menig muziekliefhebber op heeft gewacht, is eindelijk daar: Oasis heeft aangekondigd in 2025 terug te keren naar het podium voor een reeks concerten in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Na de muziekscene te hebben gedomineerd in de jaren '90 en vroege 00's, maken de gebroeders Gallagher, Liam en Noel, zich samen met hun mede-leden klaar. De aankondiging van deze nieuwe concertreeks is de apotheose van een jarenlange will they, won't they over de band. De fans hopen als sinds hun laatste optreden in 2009 op een hereniging.

Ruzie voorbij?

De terugkeer van Oasis markeert het einde van een langdurige pauze die voornamelijk werd veroorzaakt door de beruchte ruzies tussen Liam en Noel. Deze broederlijke strijd leidde in 2009 tot de uiteindelijke breuk van de band, een moment dat door velen werd gezien als het einde van een tijdperk. Ondanks verschillende solo-uitstapjes en het uitblijven van verzoening tussen de broers, lijkt het erop dat de muziek uiteindelijk de overhand heeft gekregen, met deze reeks concerten als gevolg.

Legacy

Oasis heeft zonder twijfel een blijvende impact gehad op de muziekgeschiedenis. Hun albums Definitely Maybe en (What’s the Story) Morning Glory? worden gezien als iconen van de Britpop-beweging, en nummers zoals "Wonderwall", "Don’t Look Back in Anger" en "Champagne Supernova" zijn uitgegroeid tot tijdloze klassiekers. Met meer dan 70 miljoen verkochte albums wereldwijd en talloze prijzen, blijft Oasis een van de meest invloedrijke bands uit het Verenigd Koninkrijk.

Voor wie erbij wil zijn: de tickets gaan in de verkoop op zaterdag 31 augustus 9:00 uur Nederlandse tijd. Vooralsnog zijn alleen shows in het Verenigd Koninkrijk en Ierland bevestigd, met optredens in Cardiff, Manchester, Londen, Edinburgh en Dublin. Wees er snel bij, want deze tickets beloven razendsnel uitverkocht te zijn!

Data van de concerten:

  • Cardiff Principality Stadium - 4/5 Juli
  • Manchester Heaton Park - 11/12/19/20 Juli
  • London Wembley Stadium - 25/26 Juli & 2/3 Augustus
  • Edinburgh Scottish Gas Murrayfield Stadium - 8/9 Augustus
  • Dublin Croke Park - 16/17 Augustus

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie