3FM nieuws

P. Diddy opgepakt na verschillende aanklachten

foto: ANP Angela Leiss
  1. Nieuwschevron right
  2. P. Diddy opgepakt na verschillende aanklachten

P. Diddy is maandagavond opgepakt door de Amerikaanse politie. Er lopen al een tijdje verschillende aanklachten tegen de muzikant, waaronder een aanklacht over mensenhandel. Voor wat Diddy is opgepakt is nog onduidelijk.

Aanklachten

Al lange tijd zijn er aanklachten tegen P. Diddy, met de eerste aanklacht die al in de jaren '90 werd ingediend is het dan ook geen verrassing dat hij maandagavond is opgepakt. De reden waarvoor P. Diddy momenteel vastzit is nog niet bekend gemaakt, maar Amerikaanse justitie laat weten dat ze binnenkort meer informatie vrijgeven.

In maart werd er al een huiszoeking op het thuisadressen in Miami en Los Angeles van Diddy gedaan. Deze huiszoekingen zijn onderdeel van een groter onderzoek naar Diddy waarin hij verdacht wordt connecties te hebben met mensenhandel.

Diddy kwam eerder al negatief in het nieuws vanwege verschillende beschuldigingen van seksueel misbruik. In mei werden er camerabeelden vrij gegeven uit 2016 waarin te zien is hoe hij zijn toenmalige vriendin mishandelt. Diddy is niet vervolgd voor deze beelden, omdat deze al het verjaringstermijn van 5 jaar voorbij waren. P. Diddy deelde een video op zijn Instagram waarin hij zijn excuses aanbood voor zijn gedrag in 2016.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wie is P. Diddy?

P. Diddy is de artiesten naam van Sean Combs. Hij is een Amerikaanse songschrijver, producer en rapper die vanaf midden jaren '90 een aantal grote hits maakt. Hij bereikte de hitlijsten met de nummers 'It's All About The Benjamins', 'Mo' Money Mo' Problems' en 'Come With Me'. In de zomer van 1997 schrijft P. Diddy een nummer 1-hit op zijn naam met 'I'll Be Missing You', een ode aan de vermoorde rapper The Notorious B.I.G. Zijn debuutalbum No Way Out wordt een wereldwijde bestseller.

Opgepakt

De rapper P. Diddy is nu dus opgepakt, maar voor welke aanklacht is nog niet duidelijk. Wel laat zijn advocaat weten dat hij denkt dat zijn cliënt zwart wordt gemaakt. Zijn advocaat stelt dat mensen uit zijn op het geld van Diddy en dat hij niet perfect is, maar ook geen crimineel. Of Diddy vast blijft zitten zal nog moeten blijken.

Ster advertentie
Ster advertentie