3FM nieuws

Unseen Heroes: Ben Houdijk maakt foto's van al jouw favoriete artiesten

foto: Joris van den Berg
  1. Nieuwschevron right
  2. Unseen Heroes: Ben Houdijk maakt foto's van al jouw favoriete artiesten

Ben Houdijk (61 jaar) werkt al jaren als fotograaf voor onder andere 3FM. Hij duikt elk concert in de fotopit, het vak vooraan bij elk podium. Zo'n vier a vijf dagen per week is hij in zalen als Paradiso, TivoliVredenburg of Ziggo Dome te vinden. In de zomer komen daar nog festivals zoals Lowlands, Sziget en Pinkpop bij. Op dat laatste festival doet hij z'n verhaal.

Van Coldplay tot U2

Ben Houdijk werkte jarenlang als productiemanager voor 3FM. "Dan was ik bezig op Pinkpop, vooral druk in de voorbereidingen met alles overleggen met Jan Smeets en MOJO. Maar tijdens het festival zelf had ik niet zoveel te doen. Door de komst van social media was er steeds meer behoefte aan goede foto's van optredens en ik ben in dat gat gesprongen. Een perfecte leerschool, later ben ik gestopt bij 3FM om fulltime verder te gaan als fotograaf."

Zijn werk als fotograaf brengt hem overal. "Ik ben al jaren de vaste fotograaf van Krezip. Afgelopen jaar speelde hun drummer Bram in Las Vegas mee met U2. Ik ging toen met ze mee om de trip van Krezip naar LA vast te leggen." Ook is hij bijvoorbeeld meegegaan met Chef'Special naar Amerika om een tour vast te leggen of The Weeknd in Wembley.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Unseen Heroes

Bekijk hieronder de video over Ben. Nog meer anekdotes horen vanuit achter de schermen? Luister naar Blauwe M&M's van 3voor12.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie