3FM Serious Request
KRO-NCRV

Lideke loopt de 4daagse voor 3FM Serious Request en Metakids

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Lideke loopt de 4daagse voor 3FM Serious Request en Metakids

Het lijkt nog ver weg, maar in december tijdens 3FM Serious Request zet heel Nederland zich samen met 3FM in voor een goed doel. Dit jaar is dat Metakids (je leest onderaan het artikel meer over het doel van dit jaar) en zijn de eerste stappen richting een mooi eindbedrag al gezet.


Niemand minder dan 3FM-ochtendshowsidekick en -producer Lideke heeft de wandelschoenen aangetrokken en loopt deze hele week de Nijmeegse 4Daagse voor 3FM Serious Request en Metakids.

Nijmeegse 4Daagse

Vorig jaar kwam Arend Jan (stagiair van de ochtendshow) met het idee om de Nijmeegse 4Daagse te lopen voor 3FM Serious Request. Vandaar dat Lideke dit jaar niet achter mocht blijven en besloot hetzelfde te doen.

Uiteraard kun je Lideke steunen via haar eigen Kom In Actie-pagina via 3FM.nl/lideke. Alle beetjes helpen en het zorgt voor een fijne aanmoediging! Mocht je hierdoor nou ineens helemaal geïnspireerd zijn door Lideke haar inzamelingsactie, kun je uiteraard zelf ook een actie aanmaken via diezelfde link.

In actie voor Metakids

Elke dag wordt er in Nederland een kind geboren met een metabole ziekte. Vaak betreft het meerdere kinderen in 1 gezin. De ziekte speelt zich af achter de voordeur van 10.000 gezinnen in ons land. Die deur mag niet langer gesloten blijven: met 3FM Serious Request willen we de patiënten en hun gezinnen een beter leven geven. Op dit moment is voor slechts een klein deel van de kinderen een behandeling mogelijk die hun leven vergemakkelijkt of verlengt.

We staan aan de vooravond van een doorbraak in de behandeling van metabole ziekten, onder andere door onderzoek naar gentherapie en medicijnen. Daar is geld voor nodig. Als we nu doorpakken, kunnen we over 10 jaar de helft van al deze patiënten behandelen. En dat is hopelijk nog maar het begin, zodat in de toekomst geen enkel kind meer overlijdt aan een metabole ziekte.

"Hoop en erkenning"

Jan Matthijs van Eendenburg, directeur Metakids: "Dat 3FM Serious Request dit jaar voor ons in actie komt, is ongekend belangrijk voor gezinnen die met een metabole ziekte te maken krijgen. ‘Hier wacht ik al 22 jaar op!’ was de eerste reactie van één van onze regio-ambassadeurs. Hij verloor jaren geleden twee kinderen aan een metabole ziekte. Maar: naast erkenning betekent 3FM Serious Request óók hoop. We staan aan de vooravond van een grote doorbraak als het gaat om onderzoek naar metabole ziekten. Artsen en onderzoekers zijn ervan overtuigd dat we met de hulp van 3FM Serious Request grote stappen kunnen maken in het behandelbaar maken van de helft van alle metabole patiënten. Sterker nog: dan is er zelfs een toekomst mogelijk waarin geen kind meer aan deze ziekte zal overlijden. Dit is dus dé kans om metabole ziekten niet alleen zichtbaar, maar óók behandelbaar te maken. Een kans die we met zijn allen moeten grijpen.”

Over 3FM Serious Request

3FM Serious Request zet zich ook dit jaar weer in voor het goede doel, deze editie voor Metakids. In de week voor kerst, van 18 t/m 24 december, staan de radiozender en online kanalen van 3FM volledig in het teken van de actie en wordt er 24 uur per dag live radio en online content gemaakt vanuit het Glazen Huis. Welke 3FM-dj’s dit jaar in het Glazen Huis actievoeren wordt op een later moment bekendgemaakt.

Ster advertentie
Ster advertentie