3FM Serious Request

Donaties uit opbrengst 3FM Serious Request naar War Child

  1. Nieuwschevron right
  2. Donaties uit opbrengst 3FM Serious Request naar War Child

Net als het Rode Kruis zet War Child zich al jaren in voor slachtoffers van seksueel geweld. Daarom wordt 250.000 euro van de opbrengst van 3FM Serious Request gedoneerd aan een project van War Child.

(fotograaf: Ben Houdijk)

Dat maakte 3FM-zendermanager Wilbert Mutsaers donderdag 18 december bekend. Met de 250.000 euro kan War Child, net als het Rode Kruis, slachtoffers van seksueel geweld in conflictgebieden en oorlog helpen.

War Chid zet geld in voor ziekenhuis in Congo

War Child zet het geld in voor een speciaal project; een ziekenhuis in Congo (Centraal-Afrika) dat speciaal is opgericht voor slachtoffers van seksueel geweld. In dit ziekenhuis vinden hersteloperaties plaats en wordt psychologische hulp aangeboden aan meisjes en vrouwen. Lees hier meer over wat War Child doet tegen seksueel geweld in Congo.

Medische staf trainen

De hulp is hard nodig. Met het geld kan War Child medische staf trainen en getraumatiseerde meisjes en vrouwen op de juiste manier behandelen, zodat veel van hen weer terug kunnen keren naar hun gemeenschap.

Voor wie doen we het dit jaar?

Tijdens 3FM Serious Request 2014 proberen we samen met het Rode Kruis zo veel mogelijk aandacht te vragen en geld op te halen voor slachtoffers van seksueel geweld. Lees hier meer over het thema van dit jaar.

Doneer direct

Eric Corton en Coen Swijnenberg reisden af naar Colombia om met slachtoffers van seksueel geweld te praten:
>> Ga naar de reportages van Eric Corton
>> Ga naar de reisblogs van Coen Swijnenberg

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie