3FM Serious Request

Uitagenda: de leukste acties in Heerlen tijdens 3FM Serious Request

  1. Nieuwschevron right
  2. Uitagenda: de leukste acties in Heerlen tijdens 3FM Serious Request

Het Glazen Huis staat dit jaar in Heerlen en traditiegetrouw komen er veel mensen uit de stad in actie. Als je tussen 18 en 24 december langskomt in Heerlen, zijn er in de hele omgeving verschillende initiatieven voor 3FM Serious Request. Wij hebben een paar tips voor je!

Heerlen komt in actie! Overal in de stad dragen mensen hun steentje bij aan 3FM Serious Request. Natuurlijk is het super leuk om een keer langs te komen bij het Glazen Huis en als je dan toch in de buurt bent: neem dan ook een kijkje bij onderstaande acties!

Serious Fashion Walk (20 december)

Fashionista's opgelet! Op 20 december organiseert SESSIBON een Fashion Walk van maar liefst 60.4 kilometer. Hoe? De catwalk bevindt zich waar de modellen zijn. Op verschillende locaties in Sittard, Maastricht in Heerlen verplaatst de 'levende catwalk' zich per voet en per openbaar vervoer. Rond 16:00 uur verzamelt de hele stoet zich op de Bongerd in Heerlen. Daar wil je bij zijn!

Naar de actiepagina van Serious Fashion Walk

Franks Feestje (vanaf 19 december)

Elke avond, vanaf 19 december, viert Frank van der Lende zijn feestje. Dat doet 'ie niet alleen, maar daar heeft hij jouw hulp bij nodig! Jij kunt namelijk je kunsten laten zien op het podium in café Naar Huis. Voor een donatie mag jij je talenten showen, dus je steunt er ook nog 3FM Serious Request mee. Tussendoor worden de acts afgewisseld met 3FM-artiesten en andere toffe dingen zoals een popquiz.

Naar de actiepagina van Franks Feestje

24 uur tafelvoetbal marathon (22 en 23 december)

Van alle marathons die tijdens 3FM Serious Request worden georganiseerd, is dit één van de leukste. 24 uur lang tafelvoetballen voor het goede doel! Cafe Dingus in Heerlen is van 22 december 20:00 uur tot 23 december 20:00 uur de place to be! Kom de teams aanmoedigen of speel zelf een balletje mee.

Naar de actiepagina van 24uur Tafelvoetbal Marathon

Zingende Zuyders (18 december)

Op de begindag van 3FM Serious Request word je warm welkom geheten. Dat wordt gedaan door studenten van Hogeschool Zuyd. Om 18:30 uur vind je de studenten bij het stationsplein in Heerlen. Tot 20:30 uur zullen ze iedereen alvast in de kerstsfeer brengen. Meezingen of luisteren is altijd leuk!

Naar de actiepagina van Studenten Zuyd

Serious Reflection (20 december)

In Parkstad Limburg Theaters wordt op 20 december een unieke theatervoorstelling gepresenteerd. Chris Zegers komt vertellen over 'ontmoeten' en 'je eigen pad vinden in het leven zonder op zoek te zijn'. Joseph Oubelkas vertelt een verhaal over onterecht gevangenschap, liefde en doorzettingsvermogen en zangeres Do komt optreden. De avond staat onder begeleiding van Henkjan Smits en Erik Jan Koedijk (Business X-Factor), die het programma bovendien aanvullen met hun eigen ervaring. Iedereen heeft de X-Factor! Bij zijn? Een kaartje kost 25 euro.

Naar de actiepagina van Serious Reflection

Pop-up kerk 'FF Serieus'

In Heerlen staat dit jaar ook een pop-up kerk. In de kerk kun je een kaarsje branden en luisteren naar een popdominee die preekt over Kanye West, Mumford & Sons en Johnny Cash.

Naar de actiepagina van Pop-up kerk FF Serieus

Het Glazen Bed (19 december)

Samen in bed liggen met jouw idool? Dat kan dankzij de initiatiefnemers van Het Glazen Bed. Tegen betaling lig jij in bed met een bekende Nederlander. Wil je daar meer over weten?

Naar de actiepagina van Het Glazen Bed

Serious Teddy Bear

Tot 23 december kun je voor het goede doel knuffelen met een mega-teddybeer. Wat wil je nog meer? In het Corio Center in Heerlen staat deze serieuze beer op je te wachten. Voor twee euro kun je een selfie maken, waarna het geld naar het goede doel gaat.

"Voor veel kinderen is de teddybeer hun enige troost in bange tijden. Vandaar deze selfie actie met een reusachtig lieve teddybeer."

Naar de actiepagina van Serious Teddy Bear

Ons Glazen Huis (21 en 22 december)

Bij Wonen Zuid weten ze wel het één en ander van huizen. De medewerkers komen dan ook in actie met een eigen huis, op steenworpafstand van het 3FM-huis. Van 21 tot 22 december sluiten ze zichzelf al werkend meer dan 30 uur op. Voor een silent disco en een tombola kun je ook bij Wonen Zuid terecht!

Naar de actiepagina van Wonen Zuid

Serious Pins

Voor maar € 2,50 kun je tijdens Serious Request op het plein een Serious Pin kopen. Carnavalsgroep Der Neu Generasie verkoopt de pins om awareness te creëren.

"Wij vinden het belangrijk dat jongeren in de toekomst een bijdrage zullen leveren aan een stabiele wereld zonder honger, oorlogen en verdriet. Alle jongeren op deze wereld hebben recht op een opleiding, veiligheid en levensvreugde. Draag deze pin en laat zien dat je het met ons eens bent."

Naar de actiepagina van Serious Pins

Dansjes en drankjes

Ook voor wie met zijn dansschoenen naar het Glazen Huis komt, is er een hoop te beleven in Heerlen. De nacht is prachtig: het is lekker rustig op het plein en overal in de stad staan de deuren open voor een goed feestje. Zo kun je op 18 december langsgaan bij Serious D&B of Nachtdienst. Op 20 december organiseert de Nieuwe Nor de Skyline Sessions en een dag later is op dezelfde plek Novacane XL. Feesten voor het goede doel: win-win!

En nog veel meer

Je kunt uiteraard ook een hoop andere acties bezoeken. Neem een kijkje op de site en zoek naar leuke acties bij jou in de buurt of in Heerlen!

Kom jij ook in actie?

In actie komen is dé manier om geld in te zamelen voor 3FM Serious Request. Of je nu een bingo organiseert, flessen ophaalt, of je sportvereniging optrommelt om mee te doen aan jouw marathon; jij kunt doen waar je goed in bent om op die manier een steentje bij te dragen aan het Rode Kruis. Speciaal hiervoor is de Kom in Actie-website opgericht; een plek waar je jezelf kunt laten inspireren en je jouw eigen actie kunt aanmelden.

Naar de Kom In Actie site

Ster advertentie
Ster advertentie